• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gurbetçi vatandaş fena yakalandı Almanya'da fakir Türkiye'de zengin

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Gurbetçi vatandaş fena yakalandı Almanya'da fakir Türkiye'de zengin

Almanya’da yaşayan bir gurbetçinin, sosyal yardım alırken Türkiye’de çok sayıda taşınmaz ve araç sahibi olduğu ortaya çıktı.

Almanya’da sosyal yardım sistemine yönelik denetimler kapsamında, Köln kentinde yaşayan bir gurbetçinin durumu kamuoyunda tartışma konusu oldu. Yaklaşık 45 yıldır Almanya’da ikamet ettiği belirtilen emekli bir kişinin, sosyal yardım aldığı dönemde Türkiye’de yüksek değerde mal varlığına sahip olduğu tespit edildi. Yetkililer, haksız şekilde alındığı belirlenen yardımların faiziyle birlikte geri alınması için işlem başlattı.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu gurbetçi aylık 870 euro emekli maaşı almasına rağmen sosyal yardım başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından yapılan rutin kontrollerde, beyan edilen gelir ve mal varlığı bilgileri detaylı şekilde incelendi. İnceleme sürecinde, kişinin Almanya dışındaki varlıklarına ilişkin beyanlarının eksik olduğu belirlendi.


Yapılan araştırmalar sonucunda, gurbetçinin Türkiye’de toplam 8 daire, 6 arsa, 5 tarla, 3 iş yeri ve 3 otomobile sahip olduğu ortaya çıktı. Bu taşınmaz ve araçların, sosyal yardım başvurusu sırasında Alman makamlarına bildirilmediği tespit edildi. Yetkililer, söz konusu mal varlığının sosyal yardım kriterleriyle bağdaşmadığını ve yardımların bu koşullarda haksız yere alındığını değerlendirdi.

Tespitlerin ardından Alman makamları, bugüne kadar ödenen tüm sosyal yardımların yasal faiziyle birlikte geri tahsil edilmesi için süreci başlattı. Dosya kapsamında ek idari ve hukuki yaptırımların da gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Yetkililer, incelemenin mali boyutunun yanı sıra beyan yükümlülüğünün ihlal edilip edilmediği yönüyle de sürdürüldüğünü bildirdi.


Alman yetkililer, sosyal yardım alan kişilerin yalnızca Almanya’daki değil, yurt dışındaki tüm gelir ve mal varlıklarını da eksiksiz ve doğru şekilde beyan etmekle yükümlü olduğunu bir kez daha vurguladı. Eksik veya yanlış beyanda bulunulmasının, yardımların kesilmesine, geriye dönük tahsilata ve hukuki yaptırımlara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yunus emre

Nasıl tespit edilmiş bilen var mı. Düşünmekte fayda var.

KEMALİST

ALMANYADA, 2 KURAL VAR, YA PARAN ,PULUN MALIN VARSA DÜŞÜK MAAŞ ALIRSIN YADA BUNLAR YOKSA TAKVİYE EDİLİP GEÇİMİN İÇİN OLAN PARA NEYSE TEMİN EDİLİR,HESABINA EXTRA YATAR . SİSTEME BAKILIP, ŞİMDİ TÜRKİYE'DEN ZAMANINDA ALMANYAYA GİDENLERİN ÇOĞU GAYRİ MENKUL ZENGİNİ İNSANLAR HALİNE GELMİŞ...O SEBEPLE DÜŞÜK MAAŞ ALMAKTALAR, ALMAN DEVLETİNE İSYAN ETMEKTELER AMA ALMANYA'DA DİYORKİ BENİM SİSTEMİM BÖYLE, AZ OLANA ÇOK, ÇOK OLANA YOK DİYOR...! TÜRKLERDE ,ALMANLARA BU KONUDA İTİRAZLARI VAR , NE BENİM MALIM MÜLKÜMDEN ALMAN DEVLETİNE NE BANADA AYNI PARA VERİLSİN İSTEMEKTELER..DEMEKTE..? OLAYBU... GERÇEKTE...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23