Neşeli ramazan sofralarınız için hazırlanmış birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz.
Uzun saatler oruç tutmanın sonunda güzel yemekler yemeyi planlayanlar için birbirinden güzel tarifleri buraya topladık. Bu menüyü hazırlayıp biraz da yoğurtla süslemeniz yetecektir. Hangi yörede olursanız olun hem klasik oluşu hemde damaklarımızı şenlendirmesiyle baştacı bulgur pilavını misafir ettik sofraya. Bulgurun ne kadar sağlıklı olduğunu okuyabilirsiniz.
Ezogelin çorba
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı mercimek
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 litre kaynar su
Yapılışı
Soğan ve salçayı düdüklüde hafifçe kavurun.
Pirinç, bulgur ve mercimeği düdüklüye yıkadıktan sonra boşaltın. Üzerine 2 litre kaynar suyu dökün.
10 dakika kaynatıyoruz. İndirdikten sonra baharatları koyarak 1 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Izgara köfte
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 çay bardağı kuru ekmek içi
- pulbiber, karabiber, kekik, yenibahar
Yapılışı
Bütün malzemeleri bir kap içerisine alarak yoğurun. İyice birleşmesini sağlayarak, 1 saat dolapta dinlendirin. Ardındn ızgara tavanızda pişirebilirsiniz.
Yanına da köz biber tercih edebilirsiniz.
Bulgur pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 küçük soğan
- 2 biber
- 3 su bardağı su ( tavuk suyu tercih edebilirisniz)
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Tavaya yağ ve soğanı alarak kavurun. Üzerine biberleri ve salçayı ekleyin.
İyice kavrulduğundan emin olduğunuzda yıkanmış bulgurları ekleyerek biraz kavurun.
Üzerine sıcak suyunu ve tuzunu ilave ederek suyunu çekinceye kadar ocakta pişirin.
10 dakika bir kenarda dinlendirin.
Böğürtlenli Magnolia
Malzemeler
Muhallebisi için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Böğürtlen sos
- 2 su bardağı böğürtlen
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Bir kenarda tencereye böğürtlenleri ve şekeri alarak pişirin. Nişastayı soğuk suyla açarak kaynayan tencereye boşaltın. 4-5 dakika göz göz olana kadar kaynatın ve soğumaya alın.
Süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye koyarak karıştırın. Bırakmadan karıştırın. Yoğunlaşıp göz göz olunca tereyağını ve vanilyasını ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. İlk sıcağı çıkınca karıştırarak dolaba koyun.
Önce muhallebi ardından böğürtlen sosunu ekleyerek kupunuzu sırayla doldurun. Üzerine isterseniz kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
Buna benzer keklerinizi değerlendirmeniz için hazırladığımız magnolia tarifini de buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
Afiyet olsun




