• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündemi sarsan sözler! 'Erdoğan'ı ortadan kaldırmak istiyorlar'

Yeniakit Publisher
2021-11-27 09:49:00 -
Gündemi sarsan sözler! 'Erdoğan'ı ortadan kaldırmak istiyorlar'

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Sergey Markov, ABD ve AB'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istemediğini söyledi.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı Rus siyasetçiler tarafından da yakından takip ediliyor.

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Direktörü, eski Duma milletvekili Sergey Markov, Türkiye’deki gelişmeleri Sputnik’e değerlendirdi.

Markov, döviz kurlarındaki artışın ardından yaşanan gelişmeleri şöyle yorumladı:

“Öncelikle şunu kaydetmek gerekir ki, bu protestolar Batı medyasında yazıldığı kadar büyük değil. İkincisi, protestolar sadece büyük şehirlerde yapılıyor. Son yerel seçimlerde, 10 büyük şehirden 8’inde muhalefet kazanmıştı. Dolayısıyla ülkenin diğer kısmı, büyük şehirlerin dışında kalan bölgeler sakin kalıyor. Yani taşranın Erdoğan’dan yana olduğunu ve partisini desteklediğini söyleyebiliriz.”

Batı’nın, Türkiye’de istikrarsız bir ortam olmasından hoşnut olduğunu iddia eden Markov, ''Şüphesiz bugün iktidara gelebilecek muhalefet ABD ve AB’den yana. Batı da diğer her şeyin yanında Rusya'yla iyi ilişkilere sahip olduğu için Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor'' diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘Erdoğan, gerçek desteği sadece Moskova ve Pekin’den alabilir’

Türkiye’nin Rusya ve Çin’le daha sıkı ilişkiler içinde olması gerektiğini savunan Rus analist, şöyle devam etti:

“Her şey şansa bırakılırsa iki yıl sonra Erdoğan, şu anda Lukaşenko’nun bulunduğu duruma düşebilir. İçeride protestolar, dışarıda yaptırımlar. Erdoğan gerçek desteği sadece Moskova ve Pekin’den alabilir. Türkiye, Avrasya Ekonomik Birliği’nin üyesi olabilir. Bu, Rusya ve Türkiye’yi çok güçlendirir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şüayıp

Erdoğan düşmanlarını Allah kahretsin amin

sedat Gümüş

Bu nasıl sinsi rus açıklaması ab , abd bu sırtlanlardan kaç diger sırtlan olan çin ve rusa sıgın. sizin bir birinizden farkınız var mı ??? sizler kan emen vampirlersiniz..Sen önce putinin durumu hakkında yorum yap. Putine yapılan muhalefeti söyle ve muhalefeti nasıl ezdigini söyle..ab , abd , cin , israil ve rusya kan emen vampirlersiniz ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23