• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündeme bomba gibi düştü! 'Yeni Kanal' önerisi

Yeniakit Publisher
2020-01-17 06:25:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Gündeme bomba gibi düştü! 'Yeni Kanal' önerisi

Ömür boyu ulusal lider olarak göreve devam eden Kazak lider Nursultan Nazarbayev, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerine Karadeniz ile Hazar Denizi arasında kanal yapımı üzerinde düşünmeyi teklif ettiklerini belirtti.

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki kenti Soçi'de Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan liderlerinin katılımıyla Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Zirvesi gerçekleşti.

Zirvede konuşan Kazak lider Nursultan Nazarbayev, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ülkelerine Karadeniz ile Hazar Denizi arasında kanal yapımı üzerinde düşünmeyi teklif ettiklerini belirtti.

Nazarbayev, "Karadeniz ve Hazar Denizi'ni su yoluyla birleştirme fırsatını sağlayacak 'Avrasya' kanalının yapımı da umut verici proje olur" dedi.

Ayrıca Nazarbayev, Rusya ve Kazakistan üzerinden Avrupa'yı Asya'ya bağlayacak yüksek hızlı otoyolun yapımı olasılığını araştırmayı da önerdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mevlüt mehmet aydın

Hazar denizinin seviyesi, dünya denizlerinden 29 metre daha aşağıdadır. Eğer kanal yapılırsa, Hazar denizi 29 metre yükselir ve böylece bütün kıyı kentleri sular altında kalır. Hazara su getiren nehirlerde.

Mesut Sarp

Avrupa bu işleri yüz iki yüz yıl önce yapmış ve çözmüş. İkinci ve üçüncü dünya ülkeleriyse çağımızda kanal haberleriyle yatıp kalkıyorlar. Bu tür haberlerin dar gelirliye zırnık faidesi olmadığı ötesinde can sıkmaya başladı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23