• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen sohbetinde neden Sungur Ağabey'den bahsetti?

Yeniakit Publisher
2014-11-24 14:50:00 - 2014-11-25 00:35:41
Gülen sohbetinde neden Sungur Ağabey'den bahsetti?

Fethullah Gülen'in herkül.org'taki son sohbetinde yine Mustafa Sungur Ağabey'i anması, 'rüyalarımızı şenlendiriyor' demesi akıllara Mustafa Sungur Ağabey'in Gülen hareketinin sadeleştirme konusundaki eleştirilerini getirdi.

YENİAKİT.COM.TR - Her seferinde Bediüzzaman'ın Talebelerini kendi yanındaymış gibi gösteren Gülen, Risale-i Nur'lara Üstad Bediüzzaman'ın asla dokunulmamasını istemesine rağmen dokunup tahrif etmeye yeltenmiş ve Ağabeylerden tepki almıştı.

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur Ağabey, bilindiği gibi vefatından bir süre önce Risale-i Nurların sadeleştirilmesi konusunda Gülen'i eleştirmiş ve "Kıyamete kadar affetmeyeceğiz. Ben kalben bağımı kestim" demişti. Buna rağmen kendi illegal örgütünü Gülen halen Sungur Ağabey ve Rİsale-i Nur'lardan nemalanarak legalleştirmeye çalışması manidar karşılandı.

'KIYAMETE KADAR AFFETMEYECEĞİZ'

Bediüzzaman'ın talebeleri ve Mustafa Sungur Ağabey sadeleştirme hakkında bir mektup yazmış ve bunu bir elçiyle Gülen'e göndermek istemişlerdi. Fakat Gülen elçinin yerine "İstanbul'da birine verilmesi" yönünde olmuştu. Bunun üzerine Ağabeyler ise mektuplarını basın yoluyla iletmek durumunda kalmışlardı. Mektupta sadeleştirme çalışmalarının durdurulmasını istemiş fakat herhangi bir cevap alamamıştı. 

'Paralel İhanet Çetesi'nin deşifre olmasının ardından 'paralel medya'da Sungur Ağabey'in kızı Aynur Sungur'un ağzından "hocaefendi'ye yapılanlardan ötürü babamın kemikleri sızlıyordur" yalan haberini yapmasının ardında "Üstad'ın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" yönünde bir sözü olmadığını belirten Aynur Sungur açıklama yapmıştı: "Babamız her ehl-i iman cemaati gibi Gülen grubunu da Risale-i Nur ile muhafazaya çalışırdı. Ta ki nurları 'sadeleştirme' adı altında yaptıkları o azim cinayete kadar. O zaman babamız sadeleştirme ile ilgili olarak şunu dedi: Bu olay beni çok yıprattı. Değil şimdi, ta kıyamete kadar buna sebep olanları affetmeyeceğiz. Ben kalben bağımı kesiyorum" ifadesini kullandılar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Merhum Mustafa Sungur'un çocukları Ahmet, Şerife, Nurullah, Cihan Nur ve Saide Nur Sungur ortak bir açıklama yaparak, son günlerde bazı yayın organlarında babaları hakkında yalan, yanlış haberler yer aldığını belirterek, bu haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

SUNGUR AİLESİ O HABERİ YALANLADI

Babalarının "Üstad'ın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" dediğine dair haberlerin 'paralel medya organları'nda neşredildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bunun aslı olmadığını açıkça belirtmek isteriz. Üstad'ın devamı Risale-i Nur'dur ve onun mutlak varisleridir ve aynı zamanda onların yolundan aynen gidenlerdir. Babamız her zaman Üstad'ın talebeleriyle birlikte hareket ederdi. Bugün olsaydı yine ağabeylerle hareket edecekti.

Babamız her ehl-i iman cemaati gibi Gülen grubunu da Risale-i Nur ile muhafazaya çalışırdı. Ta ki nurları 'sadeleştirme' adı altında yaptıkları o azim cinayete kadar. O zaman babamız sadeleştirme ile ilgili olarak şunu dedi: Bu olay beni çok yıprattı. Değil şimdi, ta kıyamete kadar buna sebep olanları affetmeyeceğiz. Ben kalben bağımı kesiyorum."

Biz şahidiz ki babamız başbakanımızı çok severdi ve bu hükümet için 'azamul hayır' derdi. Başbakanımızın da babamızın cenazesine bizzat iştiraki bizi çok minnettar etmiştir. Kendilerine Allah'tan uzun ve hayırlı ömürler ve muvaffakiyetler temenni ederiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23