• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen, çocukların psikolojisini bozuyor

Yeniakit Publisher
2014-02-24 20:36:00 -
Gülen, çocukların psikolojisini bozuyor

17 Aralık darbesini tezgahlayan Fethullah Gülen grubunun yayın organı Zaman Gazetesi’nin “bu kadar da olmaz” dedirten haberlerine tepkiler devam ediyor. Gazetenin önceki gün internet sitesinden “Erdoğan konuşurken çocukları televizyondan uzak tutun” haberine tepki gösteren uzmanlar, “Tehlikeli olan Gülen’in bedduaları” dediler

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - 17 Aralık darbe girişimiyle birlikte hükümete karşı savaş açan Fethullah Gülen Cemaatinin yayın organı Zaman Gazetesinin “Erdoğan konuşurken çocukları televizyondan uzak tutun” şeklindeki çirkin çağrısına tepkiler dinmek bilmiyor. Akit’e konuşan Psikoterapist Kıvanç Tığlı, “Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarında hiçbir sakınca yok ancak Gülen’in beddua tarzı konuşmaları çocukları manevi anlamda sarsıntıya sokabilir” derken, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise “Recep Tayyip Erdoğan dinlendiği, izlendiği takdirde Gülen cemaatinin gerçek yüzü ortaya çıkacak. Zaman Gazetesi ve Samanyolu gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyor” dedi.

‘GÜLEN, ÇOCUKLAR ÜZERİNDE
MANEVİ SARSINTI OLUŞTURUR’

Uzmanlar Fetullah Gülen’in konuşmalarının, izleyen yada dinleyen insanları karamsarlığa sürüklediğini ve kışkırttığını, hatta çocuklarda travmatik etkilere neden olabileceğini vurguladılar.

Gülen’in beddua tarzı konuşmalarını değerlendiren Psikoterapist Kıvanç Tığlı, “Beddua edilmemesi gerekirdi. Gülen’in beddua tarzı konuşmaları gençleri ve çocukları olumsuz yönde etkiler, özellikle manevi anlamda sarsıntıya sokabilir. Güvendikleri, inandıkları bir insandan beddua duymaları onlar için elbette doğru olmaz. Bir psikolog olarak Başbakan’ın sözlerinde herhangi bir sakınca görmüyorum. Başbakan hiçbir zaman beddua ve hakaret tarzı konuşmalar yapmadı” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23