• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül’den Soma tavsiyeleri

Yeniakit Publisher
2014-06-27 07:48:00 - 2014-06-26 23:37:23
Gül’den Soma tavsiyeleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’daki maden faciasını araştırmak üzere kurulan Meclis araştırması komisyonu üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul ederek 1 saat görüştü. Gül’ün, görüşmede komisyon üyelerine madencilikle ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi.

ANKARA  - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kaza başta olmak üzere maden kazalarının araştırılarak alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırması komisyonu üyelerini kabul etti.

Çankaya Köşkü’ndeki basına kapalı kabul, bir saat sürdü.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, Gül’ün komisyon olarak kendilerini kabul ettiğini belirterek, bunun komisyon adına çok olumlu ve müspet bir görüşme olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül’ün Soma kazasının ardından oraya ilk giden devlet büyüklerinden olduğunu hatırlatan Alaboyun, Gül’ün oradaki izlenimlerini anlattığını ve duygularını paylaştığını aktardı.

Alaboyun, görüşmenin içeriğine ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bize ‘özellikle kömür konusunda inceleme yapıyorsunuz Afşin Elbistan kazasını bir takip edin’ dedi. Çünkü benzer riskler orada da devam ediyor. Bu şey, toprak kaymasıyla ilgili. ‘O riskler orada da devam ediyor. Onu da bir masaya yatırım, onu da inceleyin’ dedi. Onu da gündemimize alacağız. Çünkü o sahada Türkiye’nin en büyük enerji kaynaklarından biri Afşin Elbistan Termik Santrali var. Onu masaya yatıracağız.

Cumhurbaşkanımızın çok faydalı olabilecek, ufuk açabilecek ve vizyon ortaya koyan önerileri oldu. Cumhurbaşkanımız, ‘Bu çalışmalarınızda Soma’daki kazayı ortaya koyacaksınız ondan hiçbir şüphem yok ama mutlaka somut öneriler getirin. Türkiye’deki madenciliğe, kömürün üretiminden teknolojisine, iş sağlığı ve güvenliğine kadar somut öneriler getirin. Bunları takvime bağlayın. Bu takvimin uygulamasını da takvim takvim gözetleyin, gözetlenecek bir şekilde bir takvime bağlanmasını sağlayın. Çünkü bu tür raporlar genelde yazılıyor, insanlar bir kere okuyor, rafa konuyor ve uygulamada sonuç alınmıyor’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın o konuda hakikaten çok bilgisi, deneyimi, bu konudaki devlet adamlığı tecrübelerinin bize çok büyük bir katkısı olacak.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23