• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül tatlısı nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-13 14:51:00 -
Gül tatlısı nasıl yapılır?

Bayramın yaklaştığı şu günlerde eve gelecek olan misafirlere lezzetli bir tatlı sunmak isterseniz sizde evinizde bu tarifi deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

100 gr tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

4 buçuk su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

İlk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için; su ve toz şekeri bir tencerenin içine alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra içine limon koyun ve soğumaya bırakın.

Tatlı hamurunu hazırlamak için; tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu, ve vanilyayı derin bir kabın içine koyarak yoğurun.

Hamura azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayın.

Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açın.

Hamuru çay bardağının ağzıyla kesin ve yuvarlaklar elde edin.

Yuvarlaklardan 4 tanesini üst üste koyun ve rolu şeklinde sarın.

Oluşan gül şeklini tepsiye koyun.

Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin.

Tüm hamuru gül şekli verdikten sonra fırına verin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra şerbetini ekleyin.

Afiyet olsun...

 

 

 

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23