• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görür’den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı: Yedisu fayı altından çıktı! Apar topar deprem harekete geçebilir

Yeniakit Publisher
2023-03-04 20:31:00 - 2023-03-04 22:09:29
Görür’den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı: Yedisu fayı altından çıktı! Apar topar deprem harekete geçebilir

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi için yine oldukça kritik bir açıklamada bulundu. Kahramanmaraş depremi sonrasında deprem felaketinin sarılması için çalışmalar sürerken Naci Görür, her fırsatta Marmara bölgesi için tedbir çağrısı yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki bölgeye dikkat çekerek 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV’de yaptığı açıklamada “Endişe ettiğimiz yerler var” diyerek, deprem uyarısı yaptı. Görür’ün açıklamaları şöyle:

– Çorum tam Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde. Bu kuşağın tamamı, Türkiye’nin tamamı, hatta dünyanın en aktif büyük depremler oluşturabilen kuşağı içerisinde. Bu kuşak aşağı yukarı Bingöl-Karlıova’dan çok büyük ölçüde Marmara Denizi’ne kadar enerjisini tüketti. Büyük deprem üretme enerjisini boşalttı.

O fay hattının altından çıkabilir uyarsında bulundu.

– Şimdi Marmara’yı bekliyoruz. Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür’ün olduğu yer aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde belki deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten hep söylüyoruz.

– Tunceli-Pülümür 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794’te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu.

UMARIM 6 ŞUBAT BİR MİLAT OLUR

– Hatalı kentler inşa etmenin en güzel örneği bizim bu deprem bölgeleri. Bunu bütün dünya ders kitabı gibi okuyabilir. Bunların hiçbiri kader değil. Bunları her biri burada bu inşayı, bu yapıyı yaparsanız günün birinde deprem sizi vurabilir. Bunu her yer bilimci burayı gezenler bunu her an söyleyebilirlerdi.

– Umarım 6 Şubat gerçek bir milat olur. Bu gerçek bir beka sorunudur. Bu milattır. Eğer olmazsa samimi söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız olarak geleceği olmayan bir devlet durumuna düşer. Eğer durduramazsan bitersin, özgürlüğünü de bağımsızlığına da kaybedersin.

ULUSAL RİSK KALKANI MODELİ TOPLANTISI

Naci Görür, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin ilk toplantısına davet edildiğini de belirterek, şunları söyledi:

– Evvelsi gün gece 00.20’de, dün de öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi’nden arandık. Davet edildiğimiz söylenildi. Bizim icap edip etmeyeceğimiz soruldu.

– Biz devlet başkanımızdan milletimizin can güvenliğini ilgilendiren bir konuda eğer karınca kararınca yapacağımız en ufak katkı varsa emre amade olduğumuzu, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu, parti üstü bir konu olduğunu ifade ederek zevkle, halkımız için yapabileceğimiz, önerebileceğimiz bir şey varsa koşa koşa geleceğimiz arz ettik.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aga

Yazıklar olsun Depremi şov vesilesi yapan şaklaban prof ordusu dolu memleket. Ama şov yapmayanlara var Allah razı olsun hepsi sahada arazide yerinde halen incelemelerde bulunuyorlar.

İ. Keskin

Erken uyarı sistemi icat etmedikten sonra bu adamlara bilim adamı demem. Bunları gördükçe travmam artıyor! 7,4 olacakmış, aşağı olmaz mı? Gaipten haber veriyor. Olursa kına yakarsın artık 'ben demiştim' deyi!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23