• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görevde kolunu, gözünü kaybetmiş ama gazi kimliği bile yok!

Yeniakit Publisher
2020-11-24 09:57:00 -
Görevde kolunu, gözünü kaybetmiş ama gazi kimliği bile yok!

Ordu ve polis mensubu binlerce malul sayılmayan gazi, MHP lideri Devleti Bahçeli’nin “Üzerimize düşen sorumluluk tam ve eksiksiz yerine getirilecek, gazilerimize gecikmiş vefa borcumuzu bihakkın ödenecektir” sözlerinin ardından müjdeli haber beklemeye devam ediyor.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

Kendisi de mağdurlardan biri olan Levent Çenesiz, vazife malullerinin yaşadığı mağduriyetleri şu sözlerle anlattı: “Şehit yakınları ile gaziler ve maluller için verilen haklarla ilgili uygulamada mağduriyetler ortaya çıkıyor. 2013 Temmuz ayında çıkarılan kanunla tüm harp ve vazife malullerine iş hakkı tanındı. Ancak iş hakkının kullanımına ilişkin 5434 Sayılı Kanun’un mülga 45’inci maddesi kapsamında olan ordu ve polis vazife malullerinin memur olarak atanmaları durumunda vazife malullüğü aylığı kesiliyor.

Ek olarak memur vazife malullerine verilen ikinci emeklilik hakkı düzenlemesinde de adları yok. Yine sosyal güvenlik destek primi muafiyeti de rütbeli ordu vazife malulleri ile polis vazife malullerine yok. Bunun yanı sıra harp ve vazife malullerine verilen yüzde 25 maaş zammından, maalesef rütbeli ordu vazife malulleri ile polis vazife malulleri yararlanamıyor. Bu ayrımcı uygulamaların izahı mümkün değildir. Vazife malulleri, vatan için ülkenin dört bir yanında yaralanmış personellerdir.

Fakat bir gazilik unvanı dahi çok görülüyor. Tatbikatta kolu kopmuş, belden aşağısı yok, gözünü kaybetmiş, felç olmuş subay, astsubayların gazilik kimliği bile yok. Tazminatlar verilmiyor. Bunları konuşuyor olmak bile bizi utandırıyor.”
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ordu vazife malulu mustafa yanik

5434/45 emekli edildik er senelerden beri özel hastanelerde ücretsiz tedavi olunuyor dük şimdi ücret talep ediliyor bizlerin sesi olmayi unutma saygılar

Mahmut AYKUL e.ordu vazife malülü astsubay

Öncelikle bizlere resmen Gazilik ünvanının verilmesi daha önceden olduğu gibi özel hastanelerde ücretsiz muayene olmamız,%25 maaş artışını rütblilerede verilmedi asıl önemli olan bize kimliğimizin verilmesi siz kimsiniz sorusunun ortadan kaldırmak SAYGILAR   BANDIRMA'DAN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23