• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gebze faciasına flaş gelişme! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Bilirkişi heyeti görevlendirildi

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Gebze faciasına flaş gelişme! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Bilirkişi heyeti görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bina çökmesiyle ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen bina çökmesiyle ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini bildirdi.

Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen bina çökmesiyle ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derin bir üzüntüye sevk eden bu elim olayda hayatını kaybeden iki evladımıza Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtarılan evladımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında bulunan anne ve babanın da sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum."

Devletin tüm kurumlarının ilk andan itibaren büyük gayret ve özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Tunç, şu bilgileri verdi:

"Olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında inşaat mühendisleri, jeofizik mühendisi ve mimardan oluşan bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından derhal olay yerindeki gerekli incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma kapsamında elde edilen bulgular ve bilirkişi incelemeleri doğrultusunda olayın nedenleri ve sorumlularının tespiti için adli süreç titizlikle sürdürülecektir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SAİD

ADLİ YARDIMLI DOSYALARA ÖNCELİK VERİN İNSANLAR MAĞDUR EDİLİYOR AYIPTIR YAPMAYIN YARGININ TEMİZLENMESİ LAZIM KAYITDIŞI, DOSYA KAPATMA, KANUNSUZ KARAR VERME BU KADAR SAHTEKARLIK FAZLA, AYM NO 2025/30242 BEŞ OLDU BU DOSYADA NE ARARSAN VAR BELGELENDİRİLMİŞ HALDE.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23