• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fuat Oktay'dan Mor Çete'nin iftirasına cevap: "Erken yaşta ve zorla evlilikler için strateji belgemizi hazırladık"

Yeniakit Publisher
2019-12-10 20:28:00 -
Fuat Oktay'dan Mor Çete'nin iftirasına cevap: "Erken yaşta ve zorla evlilikler için strateji belgemizi hazırladık"

2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çocuk haklarına vurgu yaparak, "Yeni eylem planında aile odaklı çalışarak çocuklarımızı ailelerinden kopartmayacağız." dedi.

Taha Emre ÖZDEMİR   yeniakit.com.tr  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2. Yargı Paketi'nde görüşülmesi beklenen genç evlilik mağduriyetine ilişkin, "AK Parti iktidarı çocuk evliliklerin önünü açacak." iftirası ile kamuoyunu yanıltmaya çalışan Mor Çatı altındaki kadın ve aile düşmanlarının ifadelerine cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu.

"3. Ulusal Eylem Planı ile 2018 ve 2023 yıllarını kapsayan erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele strateji belgesi ve eylem planı uygulamaya geçirilmiştir." diyen Oktay, AK Parti iktidarının çocuk yaşta zorla yapılan evliliklerle mücadele edeceğini söyledi. Yeni eylem planıyla aile odaklı hizmetlere öncelik vereceklerini belirten Oktay, "Aile bütünlüğünün korunması ve çocukların ailelerinden kopmamaları sağlanacaktır. Sosyal ve ekonomik destek paketinden 127 bin çocuk yararlanmaktadır. Çocuk başına aylık olarak ortalama 970 lira yardım ödenmektedir." şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şahin

Dinimiz Ailemiz en kıymetlilerimiz . Laf değil icraat bekliyoruz başkanım . Yapılan hatlardan acilen dönülmeli Dinimize töremize Türk'ün örfüne uymayan yasa, yönetmelik derhal kaldırılmalı

Aslan akbey

Aile konusunda neye dokunsanız bulaşık yapıyorsunuz. Size dindar halkın aile konusunda zerre itimadı kalmadı. Gerçek dindar hocalar imamlar dindar vatandaşlar ve cemaatlerin sizin kadın ve aile konusundaki politikalarınıza din namına chp kadar bile itimadı kalmadı. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23