• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifi: İyi hissetmek için yemek gerek! Herkes bunu konuşuyor... Afiyet olsun!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifi: İyi hissetmek için yemek gerek! Herkes bunu konuşuyor... Afiyet olsun!

Açlık olmamasına rağmen haz veren yiyecekler vardır! Bunun için tüketebileceğiniz Nefis Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba tarifini keşfedin! Lezzetli malzemelerle hazırlayın, sevdiklerinize ikram edin!

Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba yemeği vatandaşların ilgisini çekti.

Yemek tarifinin yapım aşaması ve lezzeti hakkında bilgi edinmek isteyenler, sosyal medya ve internet üzerinden araştırmalara başladı. Bu nefis tarifin detaylarını sizler için derledik.

FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ

Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un (Hamurun kıvamına göre biraz daha eklenebilir)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet İçin

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA YAPIMI

Şerbetinizi hazırlamak için, 1,5 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alın. 2-3 damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın.
Hamur malzemelerini geniş bir kapta birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıları 5 dakika beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Son olarak, tatlınızın üzerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23