• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'den tutuklanan Yusuf Bekmezci hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2020-01-23 16:46:00 - 2020-01-23 17:03:46

Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde "kadim abi, irşatçı" olarak nitelendirilen ve İzmir'de saklandığı hücre evinde yakalandıktan sonra tutuklanan Yusuf Bekmezci'nin Türkiye'deki örgüte müzahir "Vakıfların sorumlusu-imamı" olduğu bilgisi, soruşturma dosyasına girdi. Bekmezci, FETÖ'nün Irmak TV kanalında teröristbaşı Gülen ile yaşadığı sapıkca anısını akıl almaz sözlerle anlatmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanan Bekmezci'ye ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığın hazırladığı dosyada bazı tespitler yer aldı.

Yusuf Bekmezci'nin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte FETÖ silahlı terör örgütünün kuruluş aşamasındaki çekirdek kadro içerisinde yer aldığı, örgütün finansal organizasyon ve şemasının kurucuları arasında olduğu, KOM Daire Başkanlığı kayıtlarına göre de "Ege Bölgesi Alevi yapılanması sorumlusu" olarak bilindiği kaydedildi.

Bekmezci'nin Türkiye'deki örgüte müzahir "Vakıfların sorumlusu-imamı" olduğuna dair bilgilerin bulunduğu ifade edildi.

Savcılığın tespitlerine göre Bekmezci'nin, örgüt içi anlaşmazlıkları çözümleme noktasında sözde "manevi hakem" olarak bilinen, bu konulardaki söz ve talimatlarına itiraz edilemeyen, "örgüt içerisindeki en tanınır, bilinir, önem verilen ve saygı duyulan kişilerden birisi olduğu" belirtildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sözde imam seviyesindeki birçok kişi ile birçok kez aynı noktada bulunduğu ve bir araya geldiği belirlenen Bekmezci ile ilgili savcılık tespitinde çok sayıda tanık ifadelerine de yer verildi.

Bekmezci'yi örgütün ilk yıllarından beri tanıdığını belirten tanık N.V'nin "Bekmezci'nin oğlu A.Ş'yi de çok iyi tanırım. Soy ismini de değiştirmesinin amacı askeri okula veya polis kolejine girmek içindi. Hatta hatırladığım kadarıyla A.Ş.'nin bir dönem polis kolejinde okumuş olabileceğini düşünüyorum." ifadeleri de soruşturma evrakında yer aldı.

Tanık G.D'nin, "Yusuf Bekmezci, Kazakistan'da İGİT (İzmir Genç İşadamları Teşkilatı) isimli teşkilatın temsilciliğini yapmaktaydı." ifadesi de soruşturma dosyasına girdi.

Yusuf Bekmezci'nin yapının içerisindeki en eski isimlerin başında geldiğini kaydeden tanık H.U.S'nin ifadeleri ise şöyle:

"Fetullah Gülen, 'Yusuf Bekmezci'yi üzen beni üzmüş gibidir.' derdi. Bütün kamu kurum kuruluşlarındaki gücü cemaatin gücüyle denktir. Yapı ile ilgili bütün konulara vakıftır, hocanın eski dostlarındandır ve bu hareketin öncülerindendir. Örgüte sempatiyle bakan kişilerin itimat ettiği ve itibar gösterdiği şahıslardandır."

Yusuf Bekmezci'nin ayrıca FETÖ silahlı terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından Bank Asya'da 2013 Aralık ayından itibaren 1 milyon lira ve üzerinde para bulundurduğunun tespit edildiğine işaret edildi.

Bekmezci'nin aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklanmıştı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 20 Ocak'ta kentteki bir lüks siteye yaptıkları operasyonda, FETÖ firarisi Yusuf Bekmezci ile ona bakıcılık ve korumalık yapan sözde örgüt yöneticisi Mehmet Fatih Arslan'ı gözaltına almıştı. İzmir polisi, aynı operasyonda örgütün bir dönem sözde "Karşıyaka eyalet imamı" olan Akif Sarı'yı da bir başka hücre evinde yakalamıştı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanmıştı.

"Gülen'in üzerine atladım"

Yusuf Bekmezci FETÖ'ye ait Irmak TV kanalında söyledikleri gündem olmuştu. Bekmezci, teröristbaşı Fetullah Gülen'i görünce üzerine nasıl atladığını ve Gülen'le neler yaşadıklarını anlatmıştı.

Bekmezci videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yanına vardım ayak uçlarını gördüm, aramızda da kimse kalmadı. Böyle kaldırınca kafamı, içimden böyle bir hi kabardı. Hocaefendinin üstüne bir atladım. Hocaefendi beni bir itti. Eli ellerime değdi. Böyle yüksek voltlu bir ceryana kapılmışım gibi bir titredim. Böyle ceryan çarptı. O heyecanla atladım hocaefendinin üzerine pazularından tuttum. Çektim kendime böyle boyunlarını, gözlerini öptüm. O zaman daha da acayipleştim. Bir daha atıldım üstüne. Hocaefendi kucağımdan kurtulmak için uğraşıyor. Böyle iyice sardım beline, çektim kendime adeta kaburgalarının çıtırdadığını hissettim. Ben alacağımı aldım, manevi bir gevşeme olunca ben de bıraktım."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SOKAĞIN SESİ

PAPAZ EFENDİ DEMEK İSTİYOR, KAFAYI YEMİŞ BU MECZUP, MİLLETİN DİNİ DUYGULARINI SÖMÜRÜP YEDİĞİNİZ PARALARIN LEZZETİNİ ANLATIYOR, FAKİR FUKARA GARİP GURABANİN PARALARINI YEDİNİZ, ÇALMA SINAVLARLA MAKAMLARA GELDİNİZ, ALDIĞINIZ MAAŞLAR HARAM HARAM HARAM. HARAM PARALARLA ÇOCUKLARINIZI YETİŞTİRDİNİZ, HIRSIZLAAAAAR. Milyonlarca insanın HAKKINI YEDİNİZ.

Wollastonit

Bu adam sapık , ne demek sarılmalar öpüşmeler , bunun bir psikiatri kliniğine acilen yatırılması gerekir. İnsan olsa olsa babasına sarılır , elini öper , oda bu sapığın yaptığı gibi olamaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23