• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faydaları saymakla bitmiyor: İşte Türk kahvesinin 5 önemli faydası

Yeniakit Publisher
2020-03-10 19:21:00 - 2020-03-10 19:30:19
Faydaları saymakla bitmiyor: İşte Türk kahvesinin 5 önemli faydası

Ülkemizde çok sık tüketilen şifa kaynağı Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki yapılan araştırmalara göre Türk kahvesinin sağlığa faydaları neler?

Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

İşte, Türk kahvesinin sağlığa inanılmaz faydaları...

Kalbe birebir

Uzmanlar, kahvenin kalbe birebir geldiğini, özellikle düzensiz kalp atışlarında doğal bir reçete olduğunun altını çiziyor. Ayrıca kahvenin kalp ile ilişkisini belirlemek amacıyla yapılan birçok araştırma, kahvenin kalbe bağlı ölümleri azalttığını göstermiştir.

Beyin işlevini geliştiriyor, metabolizmayı hızlandırıyor
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılan birçok araştırma, Türk kahvesinin beyin fonksiyonunu geliştirdiğini; ruh halini, tepki süresini, dikkat ve genel bilişsel fonksiyonlarını da iyileştirdiği göstermiştir. Uzmanlara göre Türk kahvesi, metabolizmayı da ciddi oranda hızlandırıcı etkiye sahip.

Karaciğer hastalıklarının oluşmasını engelliyor

Yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin karaciğer yağlanması riskini azalttığını ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu bir faktör olduğunu göstermiştir. Bu özelliğiyle Türk kahvesi, karaciğer hastalıklarına birebir olmakla beraber siroz riskini de önemli ölçüde azaltabilmektedir.

Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi var

Uzmanlara göre Türk kahvesi, dünyanın en yaygın nörodejeneratif hastalığı olarak bilinen Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi bulunuyor. Yapılan araştırmalar, kahve içenlerin Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin %65 daha düşük olduğunu göstermiştir.

Zayıflamaya yardımcı oluyor

Uzmanlar, özellikle sabahları içilen kahvenin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylüyor. Yapılan bazı araştırmalar ise kahvenin, kilo vermek isteyenlere büyük ölçüde yardımcı olduğunu özellikle obezite ile mücadelede çok önemli bir rol oynadığını göstermiştir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23