• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

EYT erken emekliliğe Erdoğan hayır derken MHP EYT için ne diyor?

Yeniakit Publisher
2019-11-18 14:19:00 - 2019-11-18 14:24:24
EYT erken emekliliğe Erdoğan hayır derken MHP EYT için ne diyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar 1999 yılında şuanda CHP’de siyaset yapan dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan’ın öncülüğünde çıkartılan emeklik için yaş şartını kapsayan emeklilik sistemi sonucu sayıları milyonları bulan EYT’li mağdur oluştu. EYT’liler emeklilik haklarının verilmesini isterken bir yandan da seslerini duyurmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak ‘Seçimi kaybetsemde bu işte yokum” demesi EYT çıkmayacak mı? MHP EYT konusunda ne diyor? soruları sorulmaya başlandı. Peki EYT konusunda MHP ne diyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar 1999 yılında şuanda CHP’de siyaset yapan dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan’ın öncülüğünde çıkartılan emeklik için yaş şartını kapsayan emeklilik sistemi sonucu sayıları milyonları bulan EYT’li mağdur oluştu. EYT’liler emeklilik haklarının verilmesini isterken bir yandan da seslerini duyurmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak ‘Seçimi kaybetsemde bu işte yokum” demesi EYT çıkmayacak mı? MHP’nin EYT konusunda ne dediği de merak ediliyor. Peki EYT konusunda MHP ne diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda net konuştu. Erdoğan, yaptığı EYT konuşmasında “Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Tutturmuşlar EYT. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor.” İfadelerini kullandı.

EYT konusunda MHP ne diyor?

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, "EYT sosyal bir dram haline dönüşüyor" dedi. MHP Milletvekili Baki Şimşek Bengütürk TV'de Cem Açıkgöz'ün sunduğu programa katıldı. Şimşek, EYT sorusuna, "Şu anda EYT bekleyenleri işe almıyorlar. Özellikle sağlık hizmetinden faydalanamıyor dolayısıyla hizmet süresinin dolduranların bütün vatandaşları sağlık hizmetlerinin ı kapsamasını istiyoruz. Bu bir an önce çözülmeli yoksa sosyal bir drama dönüşüyor. EYT ile ilgili gereken yapılmalıdır" diye konuştu. Şimşek, sahada dolaşırken vatandaşların EYT sorununu sorduklarını belirterek, "Çünkü biz sahada dolaşırken vatandaşlarla birebir her oturduğumuz ortamda 1 tanesi karşımıza çıkıyor. "EYT ne olacak? "diyor. "Beni bu yaştan sonra kimse işe almıyor"diyor. Bu kademeli olur. Zaten devlet memuru olanlar çoğu EYT'de çıksada emekli olmaz. Ben o kadar büyük boyutta bir yük çıkacağını da tahmin etmiyorum. Çünkü devlet memuru sözün gelişi 6 bin lira maaş alıyor. Emekli olduğunda bunun maaşı 3 bine düşüyor. Dolayısıyla 65 yaşını doldurmamış devlet memurlarının EYT çıksa da emekli olmayacaklar" dedi.

"Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır"

EYT son durum nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından sıkça araştırılan ve cevap arayan sorulardan biri oldu. Son olarak Devlet Bahçeli EYT ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Bahçeli 31 Mart yerel seçimleri öncesi EYT erken emeklilik ile ilgili gelen sorulara, “Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır. Parti programımızda da vardır. Şimdiki şeçim arefesinde bunu istismar etmeye gerek yok. Eğer Türkiye’nin ekonomik şartlarını olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir” açıklamasında bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

merhamet

Kılıçtaroğlu halledeceğim demiş.Ulan senin yüzün den bu haldeyiz.SSK iflas ettiğinde SSK nın başındaki adam sendin partin de iktidardaydı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23