• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evlat nöbetindeki annelerin 84’üncü günü ‘Herkes için buradayız’

Yeniakit Publisher
2019-11-26 05:51:00 -
Evlat nöbetindeki annelerin 84’üncü günü ‘Herkes için buradayız’

Çocuklarını terör örgütü PKK’dan kurtarmak isteyen annelerin eylemi 84. Gününe girdi. Eyleme katılan annelerden Süheyla Demir, “Kadınlar bizi görsün, bütün aileler için buradayız. Bizi görsünler, destek versinler, sesimizi duyursunlar” diyerek tüm Türkiye’den destek istedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde başlattığı oturma eyleminde 84’üncü gün geride kaldı. Ağrı’dan gelerek, 5 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan kızı Hayal’e kavuşma ümidiyle eyleme katılan Süheyla Demir, “Evlat acısı yaşıyoruz. Bizi evlatlarımızdan ayırdılar, ciğerimizi yaktılar. Bizi görsünler artık, aylardır burada oturuyoruz. Eziyet, acı çekiyoruz. Bugün benim evladım gitmiş, Allah korusun, yarın bu acıyı siz de yaşayabilirsiniz. Kadınlar bizi görsün, bütün aileler için buradayız. Bizi görsünler, destek versinler, sesimizi duyursunlar” dedi.

Bu bizim davamız değil

İstanbul’dan 5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay için oturma eylemine katılan Fatma Bingöl de yaşadıklarının hiçbir acıyla kıyaslanamayacağını söyledi. “Çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı devletimize, milletimize karşı gelsin diye büyütmedik” ifadelerini kullanan Bingöl, şunları kaydetti: “Terör, kavga, savaş istemiyoruz. Devletimizi, bayrağımızı istiyoruz. Bir bayrak altında yaşamak istiyoruz. Kürtlerin kalbini sökmek için çocuklarını götürüyorlar. Bu bizim davamız değil. Biz milletimize, bayrağımıza ve Türkiye’mize sadık insanlarız.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafir

Allah evlatlarına KAVUŞMA YI NASIPETSIN ULKEMİZI TEROR BELASINDAN HELAS ETSİN AMİN

erhan0678

Rabbim yardımcınız olsun Anadolu anaları fakat işiniz işimiz çok zor,bu ülkede yaşayanların beyni sulanmış aleyna tilki denen fox'un bir tweeti kadar ilgi çekmiyorsunuz çekmiyoruz neler oluyor Allahım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23