• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde kalıp sabun nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-07 09:03:00 -
Evde kalıp sabun nasıl yapılır?

Rengârenk, dekoratif sabunlar son dönemin modasıdır. Banyoları renklendirmek ya da ek kazanç elde etmek için kalıp sabunları evde rahatlıkla yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

-Silikon sabun kalıbı (istenen figürde satın alınabilir)

-70-80 gram sabun bazı (sabun özü olarak da bilinen bu madde şeffaf renkte ve sert kalıplar halinde satın alınır)

-Boya (sabun boyası olarak satılmaktadır)

-Esans (sabun esansı, aroması ya da kokusu adıyla satın alınır) Eğer esans kullanılmak istenmiyorsa lavanta yağı gibi kokulu yağlar da kullanılabilir. Bu yağların kullanılması sabunun cilt üzerinde yarattığı kuruma hissini de engeller.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Saç spreyi, kolonya (sprey şeklinde sıkılabilecek bir kapta olmasına dikkat edilmelidir)

YAPILIŞI:

Kalıp sabun yapma işlemine başlamadan önce mutlaka plastik eldiven giyilmelidir. 70-80 gramlık sabun bazı benmari usulü eritilir. Bir cezvenin içine sabun bazı parçalar halinde konur. Baz bıçakla kolaylıkla kesilebilir. Parçaların küçük olması sabun bazının daha kolay erimesine yardımcı olur. İçine sabun bazı konulan cezve daha büyük ve ısıya dayanıklı bir kabın (örneğin tencere ya da tava) içine oturtulur ve bu kaba 4-5 parmak kadar kaynar su eklenir.

Ocakta kaynamaya devam eden su cezvenin içindeki bazın erimesini sağlar. Plastik ya da tahta bir kaşık yardımıyla ara sıra karıştırmak eriyen bazda kabarcık oluşmasını engeller. Metal kaşık kullanılmamalıdır. Sabun bazını eritirken ara sıra üzerinin kapatılması sabunun kıvamı için oldukça yararlıdır, çünkü sabun bazında bulunan gliserinin kurumaması, nemini koruması gerekir.

Eriyen sabun bazı ayrı bir plastik bardağın içine boşaltılır. Bazın içine istenen renkte boyadan yalnızca 2 damla konur. Plastik kaşıkla iyice karıştırılır. Karışıma, sabunun rengiyle de uyum sağlayacak bir esans 5-6 damla eklenir. İstenen koku sabuna eklenebilir. (Turuncu bir sabuna portakal esansı katılabilir) Sabun bazı, esans ve renk eklenmiş karışım iyice karıştırılarak birbirine geçmesi sağlanır. Karıştırma işleminden sonra sabun yüzeyinde kabarcıklar oluşabilir. Bu kabarcıkların giderilmesi için bardaktaki karışımın üstüne saç spreyi, alkol ya da kolonya sprey şeklinde birkaç kez püskürtülebilir.

Elde edilen karışım silikon sabun kalıbının içine yavaşça dökülür ve 10-15 dakika kadar beklenir. Sabunu kalıptan ayırmadan önce elle soğuyup sertleştiğine emin olunur. Silikon kalıplar esnek olduğundan sabuna zarar vermeden çıkarmak önemlidir.

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23