• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde çanta nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-18 13:40:00 -
Evde çanta nasıl yapılır?

Kadınların günlük hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alan çantaları evde de yapmak mümkün. Evde tedarik edeceğiniz malzemelerden çanta yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1000cm X 45 cm dilediğiniz renk ve desende deri ya da herhangi türden sağlam bir kumaş

2 adet 125 cm zincir, 1 adet 75 cm zincir

Dikiş ipi

İğne
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mezura

YAPILIŞI:

Kumaşınız verilen ölçülerde değilse boyu 1000 cm eni 45 cm olacak şekilde mezura yardımıyla kesiniz. Kestiğiniz kumaşı ortadan ikiye katlayınız. Aynı kumaştan çantanın yanlarına dikmek için iki parça eni 15 boyu 42 cm ölçülerinde şerit kesip şeritlerin bir enini yuvarlatıp kenara ayırınız. Boydan 8 cm küçük şerit kesmemizin sebebi çantanın kapak olacak kısmına şerit dikmeyecek olmamızdır. Ayrıca çantanın kapak kısmı olacak bölümün her iki kenarından içeri doğru bir miktar üçgen biçiminde kesiniz. Sonrasında zincirleri çantanın kenarlarına iğne ve iplik yardımıyla elde dikiniz. Zincir sadece kapak olacak kısma dikilmeyecektir. O kısma gelince ise artan zincirleri pens ile birbirine tutturunuz.

Bu kısım çantanızın sapı olacak. Dahası 75 cm lik zinciri de diğer zincirlere tutturarak pensle birleştiriniz. Bu da bir diğer sapı ya da kullanmadığınızda aksesuarı olacak. Yanlar için kestiğiniz şeritleri de her iki tarafından çantanın zincirlerine dikiniz. Her türlü dikme işlemini elde yapacağınızdan makineye gerek yoktur. Dilerseniz çantanın dip kısmının ölçülerinde keseceğiniz mukavva ile de çantanızın dibini destekleyebilirsiniz.

Eskimiş kotlarınızdan da çanta yapmak mümkün. Kot pantolonlarınızın paçalarını kotun ağ kısmının dibinden kesiniz. Artık paçaların kenarlarından çantanız için dilediğiniz ölçülerde sap kesip makinede kenarlarını dikiniz. Esas çanta olacak olan ağ kısmından kestiğiniz kotun bu bölümünü boylu boyunca kenar kısımlarından bir parça içeri girerek yine makinede tersten dikiniz. Açık olan bel kısmı çantanızın ağız kısmı olacağından buraya ister düğme isterseniz fermuar dikiniz.

Paçalardan kesip hazırladığınız çanta saplarını da ister çantanın iç kısmından isterseniz de üstüne yine makineyle tutturunuz. Son olarak dilerseniz çantanızı renkli boncuk, düğme, kumaş parçası ya da dilediğiniz materyallerle süsleyerek kullanabilirsiniz. Üstelik süsleme yapacağınız bu materyalleri ister elde dikebilir isterseniz de yapıştırabilirsiniz.

 

 

Nasılkola.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23