• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde balık kızartırken sıfır koku için tavaya mutlaka bunu koyun! Harika bir şey

Yeniakit Publisher
2022-09-09 18:49:00 -
Evde balık kızartırken sıfır koku için tavaya mutlaka bunu koyun! Harika bir şey

Evden balık kokusu nasıl çıkar diye merak edenler için çözüm defne yaprağında...

Av yasağı kalktı ve sabırsızlıkla beklenen balık sezonu açıldı. Eve sinen balık kokusunu çıkarmak için uğraşmak yerine balıkları pişirirken kokunun ortama yayılmasını engellemenizi öneririz. Bunun yolu da defne yaprağı kullanmakta. Balık pişirirken tavaya atacağınız bir kaç tane kurutulmuş defne yaprağı balık kokusunun ortama yayılmasını engeller. Özellikle buğulama şeklinde pişirilen balıkların kokusunun yayılması defne yaprağı sayesinde engellenir. 

Defne yaprağınız yoksa bunu yapın

Evde defne yaprağı yoksa ve pişirdiğiniz balığın kokusu ortama sindiyse yapabileceğiniz başka şeyler de var. Öncelikle balıkları kızartırken başka bir tenceye su ve sirke koyup kaynatırsanız, balık kokusunun ortama yayılmasını engellersiniz.

Aynı şekilde balıkları kızarttıktan sonra biraz suyun için sirke yada limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak da kaynatabilirsiniz. Ortama yayılan hoş kokulu buhar balık kokusunu temizleyecektir. 

Balığı kızartırken bir tencerede şeker kaynatmak, kızartma sırasında ortaya çıkan kokuyu büyük ölçüde yok edecektir.

Tavalardan balık kokusu nasıl çıkar?

Balık pişirdiğiniz tavadan balık kokusunun çıkmasını istiyorsanız bunun için de yapmanız gereken basit bir şey var. Öncelikle balık pişirdiğiniz tavayı uzun süre yıkamadan bırakmayın. Pişirme işlemi bittikten ve içindeki yağ soğuduktan sonra önce bir peçete yardımıyla içindeki yağın fazlasını temizleyin. Bu yağı sakın lavabonuza dökmeyin. Aksi halde balık kokusu uzun süre mutfağınızdan çıkmaz. Daha sonra içine oda sıcaklığında bir miktar su koyun ve bulaşık deterjanı ekleyin. Daha sonra tavayı ocakta kısık ateşte bir kaç dakika kaynayacak kadar bekletin. Kaynama sonrası suyu dökün ve tavayı elde veya bulaşık makinesinde yıkayın. 

Balığın taze olduğu nasıl anlaşılır?

*Gözler donuk ve mattır.

*Bayat balığın solungaçları solgun bir kırmızılığa sahiptir.
*Bayat balığın ağzının bir kısmı açılmaya başlamıştır.
*Bayat balık suya koyduğunuzda havada kalır.
*Kılçıklar balık etinden kolayca ayrılır.
*Bayat balığın karın kısmı gaz birikimiyle beraber şişkin bir görünüme sahip olur.
*Pulların görüntüsünde bozulmalar meydana gelir.
*Bayat balık elle tutulduğunda kasları gevşediği için ikiye katlanıldığı görülür.
*Bayat balık keskin bir kokuya sahiptir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Mübarek Sanki bayat balığın değil de çürümüş balığın tarifi olmuş

Leyl....

balik kokmaz, velev ki kokdu ne olur yani, nimet bu her kizartma kokar.. Ona Defne konmaz cunku yagda yanar gider. Bir buyuk kaseye sirkeli soguk su konur..Ev kisa cereyan yaptirilir, Ocak yarim limon yakilir. Defne yapragini ziyan etmeyin o gece yazmadan lazim.. Ocakda tütsü Icin...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23