THY - Orta Avrupa Mayıs 2018

Ev yapımı pul biber tarifi

Yemeklerimize lezzet katan pul biber baharatlarımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Yemek türüne ya da zevkimize göre acı ya da tatlı olarak iki türü olan pul biberi evinizde yapabilirsiniz.

18 Mayıs 2018 Cuma 12:53
Ev yapımı pul biber tarifi

Piyasada çok çeşitli pul biber satılmaktadır ancak bazı pul biberlere koyu kırmızı renk vermesi açısından boya katıldığı da bilinen bir gerçektir. Halbuki ev ortamında pul biber yapmak çok basit bir işlemdir.

Pul biber yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler acı ya da tatlı biber, iğne, yorgan ipliği, mutfak robotu, daha dayanıklı olması için arzu edilirse zeytinyağı ve tuzdan ibarettir.

1 kg biber biberi yıkayıp iyice kurulayın. Daha sonra iğneye geçirdiğiniz iplik yardımıyla biberleri saplarına yakın bir noktadan delerek tek tek ipe geçirin ve evin en çok güneş alan noktasına asın. Biberlerin birbirine değmemesine özen gösterin. Sıcak ve kuru bir ortamda biberler yaklaşık bir hafta içinde tamamen kuruyacaktır.

Tamamen kuruyan biberleri ipten çıkarın, aralarında küflenmiş olanlar varsa onları ayırıp atın, biberleri kafalarından ayırın ve birkaç parça halinde mutfak robotunda çekin. Hepsini tek seferde çekerseniz tamamı ufalanıncaya kadar biberlerin bir kısmı toz haline gelir. Aynı şekilde, uzun süre çekerseniz de biberler toz halini almaya başlar. Bu nedenle çekilen biberi arada kontrol edin ve gereğinden fazla çekmemeye özen gösterin.

Pul biberiniz hazır. Bu haliyle kullanmak arzu ediyorsanız pul biberi buzdolabında saklamanız gerekir. Ancak pul biberi böceklenmeye karşı biraz daha dayanıklı hale getirmek mümkün. Bunun için hazırladığınız pul biberi 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzla iyice karıştırıp bir iki gün güneşte bekletmeniz gerekmektedir. Bu işlem hem pul biberinizi daha dayanıklı hale getirir hem de ona parlaklık verir.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

Haber Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma 12:53

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü