THY - Adıyaman

Ev yapımı et bulyon tarifi

Bulyonlar içine konuldukları yemeklere ayrı bir lezzet katarlar. Evde kendi bulyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz.

17 Mayıs 2018 Perşembe 19:07
Ev yapımı et bulyon tarifi

MALZEMELER:

Bir adet orta büyüklükte dana kemiği

Bir tatlı kaşığı tuz

Yarım limon suyu

Bir adet havuç

Bir adet soğan

3 adet defne yaprağı

Bir tutam tane karabiber

Bir litre sıcak su

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içine koyun.

Son olarak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine koyun.

Malzemeler tamamen piştiğinde ocaktan alın.

Tencerenin kapağını dikkatlice açın ve süzgeç yardımı ile oluşan et suyunu süzün.

Süzme işleminden sonra ortaya çıkan suyu buz kalıplarına ya da plastik bardakların içine doldurun.

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

Haber Tarihi: 17 Mayıs 2018 Perşembe 19:07

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü