Eski yönetimin borcu dediler ama bakın gerçek ne çıktı! Haciz gelen twerkçi belediyenin yalanı ifşa oldu
CHP’li Üsküdar Belediyesi’ne gelen haciz, “eski yönetimin borcu” yalanını çürüttü. Yönetimin savurganlığı ve ahlaksızlığı bir kez daha gözler önüne serildi.
yeniakit.com.tr
CHP’li Üsküdar Belediyesi’ne gelen haciz skandalı, belediyenin “eski yönetimin borcu” bahanesiyle kendini aklama çabalarını boşa çıkardı. 5 milyon 437 bin TL’lik borç için haciz memurları kapıya dayanırken, belediye yönetimi, borcun 2022’den kalma olduğunu iddia ederek suçu AK Parti dönemine attı. Ancak gerçekler, CHP’li yönetimin beceriksizliğini ve savurganlığını gözler önüne serdi.
Belediye, borcu 4 taksitle ödeyeceğini açıklasa da, kamuoyundan gelen tepkiler dinmek bilmedi. Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in paylaşımıyla ortaya çıkan detaylar, CHP’li yönetimin 9 milyar TL’lik bütçeyi nasıl çarçur ettiğini ifşa etti. Türkmen, “Borçsuz belediyeyi hacizle tanıştırdılar” diyerek CHP’li Sinem Dedetaş yönetimini topa tuttu. Öte yandan, belediyenin konserler ve etkinlikler için harcadığı milyonlar, halkın “Bu paralar borca gitseydi” isyanını yükseltti.
Üsküdar halkı, CHP’li yönetimin “algı operasyonu” suçlamalarına da ateş püskürüyor. Sosyal medyada, “Haciz geldiğini kendiniz söylüyorsunuz, neyin algısı?” yorumları dikkat çekerken, belediyenin skandalları bitmek bilmiyor. Daha önce işçileri SMS ile işten çıkaran, maaşları ödeyemeyen CHP’li yönetim, şimdi de haciz utancıyla karşı karşıya. Üsküdarlılar, “Twerkçi belediye” olarak anılan yönetimin bu rezaletten nasıl sıyrılacağını merak ediyor. Bilindiği üzere CHP’li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Ramazan-ı Şerif’te twerk kursu açarak ahlaksızlığı belediye eliyle yaymaya çalışmıştı.
Hilmi Türkmen'in konuya dair açıklaması şu şekilde:
Dün Üsküdar Belediyesi’ne haciz gelmiş, belediye “borç eski yönetimin” demişti biliyorsunuz.
İşin aslına inanamayacaksınız!
Küçüksu’ya 40 konut yapmış, tekini bile satmamıştık. Yeni yönetim bu daireleri 800 milyon gelirle satmış ama yüklenici müteahhitin 5 milyonunu ödememiş.
Detaylandandırayım;
bizim dönemimizde bütçe dengelemek ve ek gelir üretmek için başlayıp tamamladığımız kentsel dönüşüm projesiyle Küçüksu Mahallesi’nde 40 adet yüksek değerli konut üretmiştik.
Tüm maliyeti bizim dönemimizde ödenen, satışa hazır haldeki ortalama 20 milyon TL değerindeki bu konutlar, tümüyle yeni yönetime kaldı. Onlar da toplamda 800 milyon TL’lik gelirle satış yaptı.
Bu gelir, yeni başkan Sinem Dedetaş döneminde belediye kasasına girdi.
Bu konutları inşa eden yüklenici müteahhitin ise 5 milyon 400 bin TL tutarındaki bakiye alacağı ise ödenmemiştir.
Özetleyelim;
daireleri eski yönetim yaptı, borcunu ödedi ama yeni yönetim sattı, 800 milyon TL de bu dönem kasaya girdi
ama kalan 5 milyonluk borcu ödemeyip, “bu da geçmiş dönemin borcu” diyerek kamuoyuna alenen yalan söylediler.
Soruyorum; bu nasıl bir matematik, nasıl bir ahlak?
Bizim dönemden tek bir proje ile 800 milyonu tertemiz şekilde kasaya koyan yeni yönetim, kalan 5 milyon borcu bile ödeyememiş, dört taksite bölerek icra sürecini çözmeye çalışmıştır.
Şimdi soruyorum; sattığınız bu dairelerden elde ettiğiniz yaklaşık 800 milyon gibi devasa gelir nereye gitti ki, 5 milyonluk bakiyeyi icralık olup 4 taksitte ödüyorsunuz.
Bahsi geçen projemizden kalan az sayıda küçük daire hala http://sahibinden.com üzerinden satışta bulunmaktadır. (Altta görselde)
Kaldı ki satışa hazır bıraktığımız daha bir sürü çok değerli proje bulunmakta, hepsi de hunharca satılmaktadır.
Şimdi şuna açık açık cevap verin;
kamuya hizmet etmek için ürettiğimiz, neredeyse tüm hak edişlerini ödediğimiz ve size satışa hazır bıraktığımız taşınmazları, gayrımenkulleri görülmemiş bir aceleyle satıyor,
buna rağmen belediye bütçesini 5 milyon bakiyeyi ancak 4 taksitte ödeyebilecek kadar sefil bir hale getiriyorsunuz.
Ortada yapılan hiçbir iş yok, yeni açılış, hizmet yok, mevcut işler, projeler perişan durumda. Soruyorum, siz bu kadar bütçeyi, kaynağı ne yapıyorsunuz, nereye harcıyorsunuz?
Bu kaynaklar kuruşuna kadar milletin parasıdır. Madem bu kadar basit yalan söyleyebiliyor, kamuoyunu yanlış yönlendiriyorsunuz, bu tezatı da tüm kamuoyuna açıklamak zorundasınız.
Tüm kamuoyuna saygılarımla…