• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ermenistan'la ilgili kritik sözler: Yüz yıl önce...

Yeniakit Publisher
2020-10-25 19:06:00 - 2020-10-25 20:08:48
Ermenistan'la ilgili kritik sözler: Yüz yıl önce...

Yeniakit.com.tr'ye konuşan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların tarihi sürecini anlattı.

Taha Emre ÖZDEMİR / TBMM

AK Pareti Kars Milletvekili ve TBMM Azerbaycan Dostluk Grubu Üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların tarihi sürecini anlattı.

"1826'ya kadar o bölgede Ermenistan diye bir devlet yoktu." diyen Prof. Kılıç, "Ruslar sanki o zamandan bugünü planladıkları için Ermenilere orada bir devlet kurduruyorlar. Bu devleti de günü geldiği zaman bazen İran'a bazen Türkiye'ye bazen de Azerbaycan'a karşı kullanmak üzere planladıkları için Ermenistan sınırlarını da ülkemizle İran ve Azerbaycan'ın tam içine yerleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.

'Ermenistan kendine verilen rolü yüzyıldır yerine getiriyor'

Ermenistan'ın geçmişte olduğu gibi bugün de kendine biçilmiş rolü yerine getirdiğini söyleyen Prof. Kılıç, "1917'de Bolşevik ihtilali olunca Rusya işgal ettiği Osmanlı topraklarından çekildi fakat biz boşalan topraklarımızda Ermenilerle çatışmak zorunda kaldık. Ermeniler de o günlerden itibaren işgalci ve bölgeye huzursuzluk veren bir topluluk olarak kurgulanmışlar. Bugün de görevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Prof. Dr. Yunus Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ermenistan'ın da onu maşa olarak kullananların da unuttuğu bir şey var ki ne Azerbaycan o zamanki Azerbaycan ne Türkiye o zamanki Türkiye ne de Türk dünyası o zamanki Türk dünyası."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

Harita ve proje ermenistan anayasasindaki agri dagi hedefi bunu dogruluyor zaten

Cengiz

Tarihte oyle bir devlet yok tamamen rusyanin uydusu .o topraklar azerbaycan topragi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23