Mehmet Barlas, “Obama, Erdoğan’ın tesbitlerinin aklın gereği olduğunu anlamalı” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan satırbaşları ile yazısın tamamladı.
İŞTE O YAZI:
(..) Erdoğan’ın Obama ile kavga etmesini beklemek yerine onun söylediklerinin bilincinde olmak, aklın gereği değil midir?
Evet... Bazı satırbaşları ile Erdoğan’ın dünya devletlerine neleri hatırlattığını anımsayalım:
- Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir. Hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Hiç kimse de sürdürülebilir barış ve refah içinde olamaz. (..)
Çifte standart
- Çok açık söylüyorum. Çocukların öldürülmesine, masum kadınların alçakça katledilmesine, halkın oylarıyla gelmiş iktidarların (..) darbe yoluyla devrilmesine seyirci kalanlar (..) bu insanlık suçuna alenen ortak olmaktadır. (..)
- Filistin’de yarım asırdır devam eden sorun zaten bölgedeki birçok meselenin temel kaynağıdır. (..)
Güvenlik Konseyi’nin 5’lisi
- Altını çizerek ifade etmek isterim ki dünya 5’ten büyüktür. BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin dünya gerçekleriyle bağdaşmayacak şekilde BM’yi etkisiz hale getirmesi küresel vicdanın kabul edebileceği bir durum değildir. Tüm alınan kararlar bakıyorsunuz bir ülkenin 2 dudağı arasındadır. Eğer hayır derse hayır. Evet derse o zaman icraata geçirilebiliyor. (..)
MEHMET BARLAS / SABAH
Akit Arşiv sayfasından...