• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Türkiye'yi cezalandırmaya çalışıyorlar

Yeniakit Publisher
2019-07-14 20:51:00 -
Erdoğan: Türkiye'yi cezalandırmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Türkiye'nin 4,5 milyona yakın mülteciye ev sahipliğini yaptığı belirten Erdoğan, "Türkiye'ye Nobel Barış Ödülü verilmesi gerekiyor. Türkiye, bölgesini istikrara kavuşturma çabaları sebebiyle takdir edilmek yerine cezalandırılmaya çalışılıyor" dedi.

CumhurbaşkanıErdoğan, Vahdettin Köşkü'nde gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle bir araya geldi.

3 saat süren toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki çabalarının takdir edilmesi gerekirken, cezalandırılmaya çalışıldığının altını çizdi.

Türkiye'ye Nobel Barış Ödülü verilmeli

Suriye başta olmak üzere bölgedeki çatışmalar ve krizlerden kaçan 4,5 milyona yakın insanın Türkiye'de sükunetle barındırılıyor olmasının dahi başlı başına bir başarı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Aslında Türkiye'ye tamamen kendi fedakarlığı ile yürüttüğü bu sığınmacı politikası sebebiyle Nobel Barış Ödülü verilmesi gerekir. Biz bu gayretleri, herhangi bir karşılık beklediğimiz için değil sadece insanlığımız ve kültürümüz gereği ortaya koyduk, aynı şekilde devam edeceğiz. Bu 4,5 milyon, 5 milyonu buluyor. Dünyada bunun bir başka örneği yok. 'Nobel' dediğiniz zaman 'adalet' diyorlar. Türkiye'den başka bunu dünyada yapan bir başka ülke var mı? Yok. Peki niçin bu konu ele alınmıyor veya niçin değerlendirmeye tabi tutulmuyor. Bu gayretleri herhangi bir karşılık beklediğimiz için değil sadece kültürümüzün de gereği bu adımları atıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye takdir edilmek yerine cezalandırılmaya çalışılıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgesini istikrara ve güvenliğe kavuşturma çabaları sebebiyle takdir edilmek yerine cezalandırılmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mesela, Suriye krizinin çözümü için G20 Antalya Zirvesi'nde tüm liderlere bir teklifim oldu. Dedim ki 'Gelin, Suriye sınırlarımız boyunca, bir güvenli bölge oluşturalım.' Bu bölgeyi teröristlerden tamamen arındırarak ülkemize ve diğer yerlere sığınan Suriyelilerin hayatlarını sürdürebilecekleri bir yer haline getirmeyi G20 liderlerine teklif ettim. Hatta bu amaçla güvenli bölgede Suriye halkının hayat biçimine uygun yeni yerleşim alanlarının inşa edilmesi, ekonomik kalkınmaya yönelik adımlar atılması gibi detayları da gündeme getirdim. Prensipte herkes bu işe olumlu baktığını söyledi ama maalesef istisnasız hiç bir Batılı lider, bu doğrultuda somut herhangi bir adım atmaya yanaşmadı. Bu arada Suriye topraklarından Türkiye'ye yönelik terör tehdidi giderek tırmandı. Sınır şehirlerimize sürekli bombalar, mermiler, roketler düşmeye başladı. Vatandaşlarımızdan ve güvenlik görevlilerimizden hayatlarını kaybedenler, yaralananlar oldu. Büyükşehirlerimizde patlayan bombalar huzurumuzu kaçırdı."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

NATO'ya en büyük desteği veren ülkelerden olan Türkiye'nin bu tehdit karşısında güvenliği için arayışlara girdiğini belirten Erdoğan, kimi NATO üyesi ülkelerin Türkiye'ye geçici olarak hava savunma sistemleri gönderdiğini hatırlattı. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Biz Avrupadan para aldığımız için tutuyoruz bu Suriyelileri. Sevdiğimizden değil. Tüm dünya biliyor, o yüzden ödül falan bekleme reis.

mustafa

Muhterem REİSİM, SEN DE ÇOK İYİ BİLİYORSUN BU NOBELİN KANLI OLDUĞUNU... İnsanlık ve İslam düşmanı TERÖRİST İSRAİLİN KAATİLLERİ Menahem BEGİN, İzak RABİN, Şimon PEREZ gibi "öldürmeyi iyi bilenlerin layık görüldüğü NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ" REDDEDEDERİZ....Dünyanın ve insanlığın VİCDANI; MERHAMET TİMSALİ YEGANE DEVLETİMİZİ görmezden gelen bu sahtekarlığa ve ikiyüzlülüğe dikkat çekmek için söylediğinizi biliyoruz.... KAATİLLERE ONE MİNUTE DİYENE VERMEZLER, "kendileri gibi/kendilerinden" olmadıkça!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23