• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan, belediye başkan vekillerini kabul etti

Yeniakit Publisher
2018-06-04 21:56:00 -
Erdoğan, belediye başkan vekillerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan vekilleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütüne  teslim edilmiş belediyeler, kaynağı başka yere aktardıkları için borç  batağındaydılar. Bu belediyelerin kamu kurumları yanında, esnaftan müteahhide  kadar tüm borçları ödendi, ödeniyor. Aynı şekilde şehirlerimiz, geçmişte  görmedikleri hizmetlerle de hamdolsun tanışıyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce'nin de yer aldığı  kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Soylu'nun riyasetinde yeni, farklı  bir anlayışla Türkiye genelinde, halk arasında "kayyum" adıyla tanımlanan bir  sürecin birlikte yürütüldüğünü dile getirdi. Bu sürecin içerisinde de valilerin riyasetinde vali yardımcıları ve  kaymakamların önemli görevler ifa ettiğini belirten Erdoğan, belediye başkan  vekillerine, görev yaptıkları yerlerdeki başarılı çalışmalarının artarak devam  etmesi temennisinde bulundu.

Erdoğan, belediye hizmetlerinin milletin günlük hayatının 24 saatini,  her dakikasını kapsayan ve oraları gerçekten çok çok farklı, dokunaklı hale  getiren bir anlayış olduğuna dikkati çekerek, bu bakımdan belediye  hizmetlerindeki iyi veya kötü en küçük bir değişimin, belde halkı tarafından  anında hissedileceğini, görüleceğini ve değerlendirileceğini ifade etti.

"İstanbul gibi bir şehrin belediyesini yönetmiş bir siyasetçi olarak  yaptığınız işlerin zorluğunu, önemini ve aynı zamanda verdiği keyfi en iyi bilen  kişiyim." diyen Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bunun çok  daha farklı bir durum arz ettiğini söyledi. Belediye başkanlığının aynı zamanda demokrasinin de en kilit  görevlerinden biri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, kendilerinin hep, demokrasinin  yerelden başladığını söylediklerini, buna da inandıklarını kaydetti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ SEÇİLMİL BELEDİYE BAŞKANLARINI TOKATLADIĞI GÜNLER YAŞANDI"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kendisini seçenlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye  başkanlarının da çıkabileceğini dile getiren Erdoğan, bunlarla ilgili İçişleri  Bakanlığının idari bakımdan, yargının da adli bakımdan gereken takipleri  yaptığını, hükmünü de verdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Yakın geçmişte ülkemizde bölücü örgütün güdümündeki bir partiye  mensup belediye başkanları, kendisine oy verenlere topyekun ihanet etmişlerdir.  Kendilerine, millete hizmet etmeleri için teslim edilen devletin araçlarını,  gereçlerini, insan kaynağını, mali imkanlarını götürüp terör örgütünün emrine  vermişlerdir. Bu ülkede maalesef terör örgütü mensuplarının, seçilmiş belediye  başkanlarını belediye binalarının bodrum katlarında hesaba çektiği, sorguladığı,  tokatladığı günler yaşandı. Bunları da biliyoruz. Seçilmiş belediye başkanları,  bu duruma karşı çıkmak yerine adeta kurulmuş oyuncaklar gibi kendilerine söylenen  her şeyi yapmışlar, edilen her hakareti sineye çekmişlerdir." Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasiyle yönetilen, milli iradeyi her  şeyin üzerinde gören bir devlet olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ama bu durum,  milli iradeye teslim edilen yetkilerin, terör örgütlerine peşkeş çekilmesine,  demokrasinin teröre teslim edilmesine göz yumacağımız anlamına da gelmiyor. Tam  tersine, demokrasinin vazgeçilmez bir parçası durumundaki hukuk devletine olan  saygımız gereği, bu çarpık tabloya müdahale ettik." ifadesini kullandı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE YARGI ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAPTI"

Bir yandan İçişleri Bakanlığının, diğer yandan yargının üzerine  düşenleri yaptığını ve yapmaya devam ettiğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle  sürdürdü: "Milleti, temsil görevini yerine getirme kabiliyetini kaybetmiş  belediye başkanlarını görevlerinden alarak, yerlerine Mülki İdare Teşkilatımızdan  vali, kaymakam unvanlı arkadaşlarımız vekaleten getirildi. Terör örgütüne teslim  edilmiş belediyeler, kaynağı başka yere aktardıkları için borç batağındaydılar.  Bu belediyelerin kamu kurumları yanında, esnaftan müteahhide kadar tüm borçları  ödendi, ödeniyor. Aynı şekilde şehirlerimiz, geçmişte görmedikleri hizmetlerle de  hamdolsun tanışıyor." Cumhurbaşkanı Erdoğan, vekaleten belediye başkanı olan valilerin,  kaymakamların 40 yıllık belediyeci gibi çok güzel hizmetler geliştirdiklerini, bu  belediyeleri, ülkenin diğer bölgelerindeki başarılı belediyelerle eşleştirerek  tecrübe ve proje paylaşımı da sağladıklarını anlattı.

Bugün bölgeki vatandaşların, belediye başkan vekillerinden  memnuniyetlerinin yüzlerinden okunduğunu belirten Erdoğan, "Dün gece  Diyarbakır'daki iftarda kanaat önderleriyle beraberdik. Hepsi hem duada hem  teşekkürde bulundular. Bunun için ben de her birinize ayrı ayrı teşekkür  ediyorum." dedi.

BÖLGEDE ANLAYIŞ DEĞİŞİKLİĞİ

 "Sizler sadece görev yaptığınız yerlerdeki vatandaşlarımıza hizmet  etmekle kalmadınız, sizler aynı zamanda devletin vitrindeki yüzü olarak Türkiye  Cumhuriyeti'ni, oralarda yaşayanların nezdinde ibra ettiniz." ifadesini kullanan  Erdoğan, şunları kaydetti:  "Bölge halkı, devletin kendilerine sadece askeriyesiyle, polisiyle,  sadece kırsalda verdiği sınırlı hizmetle değil, aynı zamanda belediye çatısı  altında da samimi bir şekilde sahip çıktığını gördü. Terörle mücadelede son  dönemde elde ettiğimiz önemli halk desteğinin gerisindeki sebeplerden biri de  işte bu anlayış değişikliğidir. Bu bakımdan gerçekten tarihi bir misyona sahip  olduğunuza inanıyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla şahsım başta olmak üzere  hükümetimizle, İçişleri Bakanlığımızla, diğer kurumlarımızla daima yanınızda  olacağız. Her birinize görev yerlerinizde başarılar diliyorum. Bizleri bir araya  getiren İçişleri Bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23