• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emekliler zamlı maaşları ne zaman alacak? AK Parti’den flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2023-03-23 15:49:00 -
Emekliler zamlı maaşları ne zaman alacak? AK Parti’den flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere zam haberini duyurmuştu. Erdoğan'ın müjdeyi duyurması ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun.” diyerek emeklilere zam haberini duyurmuştu.

Erdoğan’ın emeklilere verdiği müjde sevinçle karşılanırken, detayları da merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Düzenlemeyi önümüzdeki hafta yasalaştırmayı planlıyoruz” dedi.

EMEKLİYE ZAM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS’TE

Erdoğan’ın müjdeyi duyurması ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu “Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz” dedi.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN MECLİS DÜZENLEMESİ GEREKİYOR

En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7500 TL’ye çıkarılması için TBMM’de yasal düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin önümüzdeki hafta içi Meclis’e gelmesi ve hızlı bir şekilde yasalaşması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi her yıl toplamda 2 kez olmak üzere bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi mevcut durumda 1100 TL olarak uygulanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’lileri de kapsayacak şekilde bayram ikramiyesi dahil emeklilere rahat nefes aldıracak çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Bayram ikramiyeleri için 2000-3000 TL arasında bir rakamın belirlenmesi bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekli emekli

sn çok bilmiş, ben yıllarca şehirler arası yollarda direksiyon sallayıp ölümle karşı karşıya çalışırken, asgari ücretlinin 3-4 katı prim öderken, 10.000. gün üzerinde prim ödemişken bazı şeyleri istemek doğal değilmi, böyle giderse 1 yıl içinde bütün emekli maaşları aynı seviyeye gelecek o zaman bizim hakkımızı gasp edip bu vebalin altına giren sizin gibi çok bilmişlerede hakkımı helal etmiyorum, biz rezillik içinde çalışıp daha iyi imkanlarda yaşayalın, çocuklarımızı yaşatalım derken yattığı yerden saltanat sürenlerle aynı kefedeyiz, yazıklar olsun hakkımızı yiyenlere..

El vijdan

Hep bana diyen millet olmuşuz 5500 rl alırken 49 bin emekli maaşi alanlar niye bunlara az demeyip şimdi reisi tehdit eden emekliler bir düşunun kimin ahi kimi yakar bizede diye yüksek alıp tehdit eden acaba oyükswk aylıgi alıp yerken dogalgazı gecikmeli odeyen ev kirasi veren o gariblerin durumunu empati yapamayan benciller herkes toprak olacak hesabını verecek yuh artik demekden alamıyor 6 şubat depremini cabuk unutmuş dünyalik felsefeye dalanlar şu mubarek günlerde eyvah bu toplum benci ve bencil olmuş.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23