• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elma turşusu nasıl yapılır? Olgunlaşmamış elma turşusu koruk tarifi

Farklı bir turşu tarifi arıyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Hem lezzetli hem de farklı bir turşu tarifi. İşte, merak ettiğiniz “Elma turşusu nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

2019-10-21 23:21:00 -
Elma turşusu nasıl yapılır? Olgunlaşmamış elma turşusu koruk tarifi

Farklı bir turşu tarifi arıyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Hem lezzetli hem de farklı bir turşu tarifi.  İşte, merak ettiğiniz “Elma turşusu nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

Elma turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • Olgunlaşmamış elma koruğu
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 litre su 

Olgunlaşmamış elmanın miktarını 1,5 litrelik bir kavanozu baz alarak belirleyebilirsiniz.

Öncelikle elmaları yıkayarak işe başlayın.

Elmaların 3-4 yerine bıçakla çizik atın.

Elmaları kavanoz dolana kadar doldurun.

Aralara sarımsakları da sıkıştırın.

1 litre suyu kaynatın, ılınması için kenara alın.

Ilınan suyun içerisine kaya tuzu, sirke ve şekeri ekleyip karıştırın.

Turşu suyunu kavanoza boşaltın.

Turşunun kapağını kapatın.

Turşuyu karanlık ve seri bir yerde muhafaza edin.

Yaklaşık 25-30 gün sonunda turşunuz hazır olacaktır.

Şimdiden kolay gelsin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23