• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? | Elektrik faturası desteği ne kadar?

Yeniakit Publisher
2020-04-28 14:53:00 -
Elektrik faturası desteği nasıl alınır? | Elektrik faturası desteği ne kadar?

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere elektrik faturası desteği sağlıyor. Pek çok aile “Elektrik faturası desteği kimler alır?” , “Elektik faturası desteği alma şartları” , “Elektrik faturası desteği ne kadar?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere pek çok konuda destek sağlıyor. Giyim, gıda, barınma desteğinin yanı sıra bazı ailelere elektrik faturası desteği de veriliyor. Peki, elektrik faturası desteği nasıl alınır? 

Elektrik faturası desteği ne kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir yılını dolduran "elektrik tüketim desteği" uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de sosyal yardım programı sayısının 2002'de sadece 4 olduğunu anımsatan Selçuk, 2020 itibarıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım programı sayısının 43'e çıkarıldığı belirtti.

Selçuk, "Sosyal hizmet ve yardım uygulamaları, ihtiyaç sahipliği esası gözetilerek Bakanlığımız bünyesinde çeşitlendirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşuyor. Dezavantajlı aile ve vatandaşlarımız, ihtiyaçlarına uygun çözüm seçenekleri ile tanıştı. Mart 2019'da uygulamaya koyduğumuz 'Elektrik Tüketim Desteği Sosyal Yardım Programı' da bunlardan biri." ifadelerini kullandı.

Selçuk, "Program kapsamında şu ana kadar 1 milyon 515 bin 47 ihtiyaç sahibi haneye elektrik tüketim desteği sağladık." bilgisini paylaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

65 yaş üstü yaşlılık ve engellilik yardımları, engelliler için evde bakım yardımları, öksüz-yetim yardımları, eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımlar, şartlı eğitim ve sağlık yardımları gibi 43 farklı sosyal yardım programıyla dezavantajlı vatandaşlara ulaşan Bakanlık, "elektrik tüketim desteği" uygulamasını Mart 2019'da hayata geçirdi.

Uygulamayla düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimleri Bakanlıkça karşılanıyor. Bu kapsamda ailede bulunan kişi sayısına göre 53 ila 106 lira destek veriliyor.

Bakanlık, düzenli sosyal yardım alan vatandaşlar için uygulanan program dahilinde 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (53,27 lira), 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (71,2 lira), 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (88,78 lira), 5 veya daha fazla kişilik hanelere de aylık 150 kilovatsaat (106,53 lira) elektrik tüketim desteği sunuyor.

Elektrik faturası desteği nasıl alınır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belli şartlar doğrultusunda elektrik faturası desteği sağlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinde yer alan şartlar şöyle:

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler faydalanmaktadır.

Elektrik faturası desteği almak isteyenler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvuru yapabilirler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Alabilen alıyor alamayan a yok genel olarak indirim yapın herkes yararlansın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23