• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem ‘Kanton’ peşinde

Yeniakit Publisher
2020-04-04 09:43:00 -
Ekrem ‘Kanton’ peşinde

Türkiye’nin kalbi İstanbul’u derebeyi edasında yöneten ve özerk bir ülkenin başbakanıymış gibi davranan CHP’li İmamoğlu, üniter devlet yapısını hiçe sayıyor. Virüs salgını yayılırken hastane yolunu bile yapmayan İmamoğlu’nun tek derdi Erdoğan’ın önderliğinde dayanışma ruhunu baltalamak.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zafer sarhoşluğu iyice ayyuka çıktı. Dünya koronavirüse karşı mücadele ederken CHP’li İmamoğlu, hükümetin pandemi salgına yönelik aldığı tedbirlerin aksine davranmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı makamı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasını sabote eden İmamoğlu, izinsiz bir şekilde korsan bir bağış kampanyası başlattı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu’nu hiçe sayan İmamoğlu, İBB’ye bağlı başka bir kurul oluşturmak istedi. İçişleri Bakanlığı’nın uyarısını hiçe sayan İmamoğlu, mevcut otobüs seferlerini yarı yarıya indirirken, İETT araçları garajlarda çürümeye bırakıldı. Salgın ile mücadelede önemli bir rol üstlenmeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmayan İmamoğlu, ısrarla vurguladığı ‘merkezi hükümet’, ‘yerel hükümet’ söylemiyle paralel devlet rüyaları gördüğünü ortaya döktü.

Hükümete karşı korsan adımlar

Hiçbir şey yapmayıp da her şeyi yapıyormuş gibi görünen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tehlikeli sularda kulaç atıyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı esareti altına alan koronavirüs pandemisi, İmamoğlu’nun çirkin yüzünü de gözler önüne seriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, salgına karşı büyük bir mücadele veren ve dünyanın diğer ülkelerine örnek olan Türkiye, İmamoğlu’nun ‘paralel devlet’ sevdası yüzünden ‘üniter’ bir gerilim yaşıyor. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde başlatılan ve bugüne kadar 846 milyon 606 bin 155 lira toplanan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına rağmen, korsan bir kampanya düzenleyen İmamoğlu, izinsiz bir şekilde halktan para toplamak istedi.

Paralel devlet oluşturuyor

Sağlık Bakanlığı tarafından alanında uzman isimlerden oluşturulan Bilim Kurulu’na karşı alternatif bir bilim kurulu kurmak isteyen İmamoğlu skandal bir tavra imza attı. Salgın gibi tek elden yönetilmesi gereken ciddi bir vakada bile çift başlı bir tavır sergileyen İmamoğlu, halkın sağlığını tehlikeye atacak bir tavır içine girdi. Yapımı tamamlanan ve açılması için gün sayılan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların yapımı İmamoğlu tarafından engellendi. Söz konusu yollar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanmaya başladı. Salgının olduğu bir dönemde hastane yolu yapmayan İmamoğlu’nun ‘kanton’ sevdası bu kadarla da sınırlı kalmadı.

Birliği hiçe sayıyor

İçişleri Bakanlığına da kafa tutan İmamoğlu, yayınlanan genelgelerin hiçbirine uymadı. Toplu taşımalarda yüzde elli oranında yolcu taşımasına yönelik genelgeye rağmen, İETT seferlerini yüzde 50 oranında azaltan İmamoğlu, tam tersi bir tavır takındı. Otobüs duraklarında oluşan yoğunluğu ise ‘bana komplo kuruyorlar’ gibi ucuz bir şovla kapatmaya çalıştı. İstanbul’da kişisel karantina uygulaması yüzde 80’i geçerken ve işe gidenler dışında kimse sokağa çıkmazken, ‘İstanbul’da sokağa çıkma yasağı uygulanmalı’ diyerek kendisini özerk bir yapı gibi göstermenin peşine düştü. Söylemlerinde sürekli olarak ‘merkezi hükümet’ ibaresini kullanan İmamoğlu, ortada bir yerel hükümet varmış algısı oluşturmaya çalıştı.

“İBB, devletin tâ kendisidir!”

İçişleri Bakanlığının “Devlet içinde devlet olmaz” genelgesini tanımadığını açıklayan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor. İBB, devletin tâ kendisidir. Devlet eliyle, insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı da yoktur. İBB, 16 milyon insanın kurumu” diyerek birlik ve beraberlik ruhunu deldi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dr gökhan çelik kbb

hadi ordan hadi ordan

kafkasyalı

derhal inceleme başlatılmalı bu densiz hadsiz görevden alınmalıdır ne bekleniliyor münafık herif hiç bir iş yapmıyor laf ve demogoji üretmekten başka kimin hizmetkarı fetöcü pislik.utanmaz arsız sen değil istanbul'u bir mahalleyi dahi yönetecek kapasiten yoktur.sermaye düşmanı hadi ordan kaşın ma!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23