• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyaya resmen duyurdular! Koronavirüs aşısının üretimi başladı

Yeniakit Publisher
2020-08-15 11:41:00 - 2020-08-15 12:10:24
Dünyaya resmen duyurdular! Koronavirüs aşısının üretimi başladı

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V adı verilen koronavirüs aşısının üretimine başlandığını duyurdu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin birçok ülke çeşitli tedavi ve aşı çalışmaları geliştirmeye çalışırken, geçtiğimiz gün Rusya'dan güzel bir haber gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir son dakika gelişmesini duyurarak koronavirüs aşısını bulduklarını dünyaya ilan etti. 

Üretim başladı

Biraz önce gelen açıklamaya göre ise, Rusya aşının üretimine başladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı geliştirilen aşının üretimine başlandı" ifadeleri kullanıldı.

İlk sipariş alındı

Dünyadan bazı eleştiriler alan Rusya'nın duyurduğu Sputnik-V isimli aşı için ise ilk sipariş geldi. Rusya'nın bulduğu koronavirüs aşısına ilk talip olan ülke Vietnam oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kenan daldasokar

önce natasalarda dene

Dadaş

Reis bir açıklama yapsada bizde sipariş verdik rusyadan diye..... gerçekten lider nasıl olur bize kanıtlasa kırılıyoruz.... bizim makamlardan sesyok bakın vietnam bile sipariş vermiş bizimkiler neyi bekliyor . Buhalk kırılsınmı. Sadece ayasofyayı açmakla olmuyor ... büyük liderler bu aşıda kendini kanıtlayacak tayyip erdoğan neyi bekliyor cumhur başkanımız çoluk çocuk ölüyoor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23