• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dört bin liradan 30 milyon liraya kadar tekneler görücüye çıktı

Yeniakit Publisher
2016-10-04 21:09:00 -
Dört bin liradan 30 milyon liraya kadar tekneler görücüye çıktı

Dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanında sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanların sergilendiği “CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı” Ataköy Mega Yat Marina’da ziyaretçilerine açıldı.

Dünya markalarını temsil eden fuarda, 4 bin liradan 30 milyon liraya kadar fiyat aralığındaki tekne, yat ve yelkenliler deniz severlerin beğenisine sunuluyor.

300’ün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilen CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’,  2 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile DENTUR işbirliğinde düzenlenen CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, dokuz yıllık kara başarısının ardından, bu yıl ilk kez denizde gerçekleştiriliyor. 2016 yılının mega yat, tekne, bot, yelkenlilerin yanı sıra sektöre ilişkin tüm aksesuar ve ekipmanların da vitrine çıkarıldığı fuarda, 4 bin liradan 30 milyon liraya kadar fiyat aralığındaki tekne yat ve yelkenliler deniz severlerin beğenisine sunuluyor.

Ataköy Mega Yat Marina'da 26 Eylül tarihinde özel konuklarını ağırlayan CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında tüm ziyaretçilerine açık olacak. Fuarın VIP açılışı CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Faruk Okuyucu ve CNR Holding Satış Genel Koordinatörü Cem Şenel’in katılımı ile yapıldı.

50 bin tekne bağlama kapasitesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açılışta konuşan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Türkiye’de deniz kültürünün geliştirilerek istihdamın artırılması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “28 bin civarında olan tekne bağlama kapasitemizi 2023 yılında 50 bin civarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Gemi yat sektöründe istihdamın geliştirilmesi, ülkemiz ekonomisine yeni döviz kaynaklarının oluşturulması için yat sanayii, deniz turizmi, yat imalatı sektörü bu fuara katılmalı ve desteklemeli.” Şevli, yakın zamanda 5 bin civarında yatın Türk bayrağı ile taçlanacağını hatırlattı.

“Deniz fuarımızı gelenekselleştirmeyi amaçlıyoruz”

DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da şubat ayında CNR EXPO Yeşilköy olarak karada düzenledikleri CNN Avrasya Boat Show Fuarı’nı gelenekselleştirdiklerini, amaçlarının denizde düzenledikleri fuarı da gelenekselleştirmek olduğunu söyledi. Sektörün yabancı bayrak sorununa da değinen Sirkecioğlu, “Bu konudaki çalışmalarımız ve önerilerimiz dikkate alındı. Uzun zamandır sektörün önünde tüm sorunların çözülecek olması, teknelerde Türk bayrağı taşımanın avantajlı hale getirilecek olması bizi çok fazla sevindirdi” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu ise fuarın amatör denizciliğe sunacağı katkılar açısından önemine değindi. CNR Holding Satış Genel Koordinatörü Cem Şenel de kara başarısının denize taşınmasının heyecan verici olduğunu belirterek, “ Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan fuarımızı, denize indirerek gerek sektöre gerek ülke ekonomisine büyük katkılar sunmayı hedefliyoruz ” diye konuştu.

Her bütçeye göre deniz taşıtları fuarda

Trio, Karina, Turmarin, Princess, Deniz Yatçılık gibi firmalar ile Absolute, Fairline, Galeon, Prestige, Sea Ray, Numarine, Dufour Yatchs gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, 32 metre uzunluğu ile Sanlorenzo CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’nın en büyük teknesi olarak öne çıkıyor. Aralarında milyon dolarlık yat ve teknelerin de sergilendiği CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de ilgi görüyor.

Yurt dışından fuara yoğun ilgi

Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden ziyaretçinin gelmesinin beklendiği fuarda yerli ve yabancı 35 bin ziyaretçi hedefleniyor. Megayattan katamarana kadar her türlü teknenin sergileneceği fuarda amatör denizciler için de daha az bütçeyle sahip olunabilecek tekneler de yer alıyor.

Fuarda öne çıkan yat ve tekneler

Fuarın gözdesi olacak: Hanse 675

21 metre boyuyla dikkat çeken Hanse 675, ileri teknolojiyi en yüksek standartlarla bir araya getirmesiyle tanınıyor. Almanya’da üretilen en büyük seri yat modeli olan 675, İstanbul sahillerinde boy gösterecek.

Süper yatta iddialı

Absolute STY serisinin 13.65 metre uzunluğundaki modeli 43 STY, Ataköy’de sergilenecek süper yatlar arasında. Markanın bu yeni modeli yüksek tavanlar ve rahat mekanları ile dikkat çekiyor.

Denize davet ediyor

Galeon 500 FLY, geniş gövde camları, ana güverte ve alt güvertesi ile yolcularına aydınlık ve davetkar bir atmosfer vaat ediyor.  3 seçenekli süperyat, 16 metre boyunda.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23