• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri'nden Moğolistan'a seyahat uyarısı

Yeniakit Publisher
2020-02-01 17:29:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Dışişleri'nden Moğolistan'a seyahat uyarısı

Corona virüs nedeniyle Çin'in ardından Moğolistan için de seyahat uyarısı geldi. Dışişleri Bakanlığı Moğolistan'ın sınırlı sağlık imkanları ve yoğun hava kirliliği nedeniyle salgın açısından yüksek riskli olduğunu belirterek bu ülkeye gidecekleri uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Çin'le komşu olan Moğolistan'da salgınının engellenmesi için okullarda eğitimin 2 Mart'a kadar ertelendiği, başkent Ulanbator'da ise sinema, kafe ve oyun salonlarının da kapalı olduğu, tüm toplu organizasyonların yasaklandığı belirtildi.

Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da çok yüksek düzeydeki hava kirliliğinin virüslerin ve hastalıkların yayılmasını kolaylaştırdığına dikkat çekildi. Sağlık kurumlarının imkanlarının sınırlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Yolculuk planlayan vatandaşlarımızın bu hususları dikkate almalarında yarar bulunmaktadır" denildi. Moğolistan 27 Ocak'ta Çin'le arasındaki sınır kapısını kapatmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Doğru

Türkiyede çine vize uyukladın sadece diplomatik pasaportu olanlar girebilsin corona virüsü var Rusya sınırını kapattı birçok ülke vize uyguluyor çorbanın aşısı,tedavisi ve ilacı şuan yok pasteur enstitüsü aşının 20 ay sonra yapılabileceğini söyledi ozamana kadar milyonlarca insan ölebilir çin bile virüsün çıktığı şehri karantinaya aldı yayılmasın diye çok sıkı önlem almalıyız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23