• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım'dan Müslümanlara önemli uyarı

Yeniakit Publisher
2020-02-16 04:09:00 -
DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım'dan Müslümanlara önemli uyarı

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, kâfirleri düşman bilen ve kıbleye yönelen her Müslümanı kardeş bilmenin esas olduğunu belirterek, “Beş tane düşmandan başka kimseye düşman değiliz. Bizim bir numaralı düşmanımız kendi içimizde bizi tetikleyen nefsimizdir. Nefsimizin arzularını İslâm’ın getirdiği, Allah’ın buyurduklarına ram etmedikçe mümin olamıyoruz.” dedi.

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, TV5 ekranlarında yayınlanan Mihenk Taşı programında önemli açıklamalarda bulundu.

Her hafta gerçekleştirilen programda birçok İslâmi hususa ilişkin bilgiler paylaşan Yıldırım, programın bu haftaki bölümünde dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Müslümanların tefrikaya (ayrılığa) karşı mezhep farkı gözetilmeksizin bir ve beraber olmasının önemine değinen Yıldırım, “Ehl-i kıble tekfir edilemez. Dahilde silahlı harp olmaz. Müslümanların en zayıf imanlısı, en üstün zannedilen kâfirden daha iyidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Beş tane düşmandan başka kimseye düşman değiliz”

“Kâfirleri düşman bilen ve kıblemize yönelen her Müslümanı kardeş bilmek esastır.” diyen Yıldırım, “Beş tane düşmandan başka kimseye düşman değiliz. Bizim bir numaralı düşmanımız kendi içimizde bizi tetikleyen nefsimizdir. Nefsimizin arzularını İslâm’ın getirdiği, Allah’ın buyurduklarına ram etmedikçe mümin olamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DİNBİRDER Genel Başkanı Yıldırım, Müslümanın beş düşmanından ikincisinin şeytan olduğunu hatırlatarak, üçüncüsünün kâfirler olduğunu, kâfirlerin de kitaplı kâfirler ve kitapsız kâfirler olarak ikiye ayrıldığını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Allah’a düşman olmasalar neden düşmanlık edelim?”

Programda kâfirlerin neden Müslümanların düşmanı olduğunu açıklayan Yıldırım, “Kendileri bize düşmanlık ettikleri için. Kendileri Allah’a düşman oldukları için. Allah’a düşman olmasalar, Allah’a iftira etmeseler, biz onlara neden düşmanlık edelim durduk yerde?” şeklinde konuştu.

Yıldırım, Müslümanların dördüncü düşmanının münafıklar, beşincisinin ise zalimler olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmedi nejad

Esed ehli kıble mi oluyor şimdi yani. İran ehli kıble. Onlar müslüman, onlar cici, onlar birleştirici. Türk askerlerini şehid ederek Birlik sağlıyorlar. İdlipt milyonları yerinden yurdundan Edip onbinleri katlettiler. Onlar ehli kıble. Fakat Cübbeli Ahmet Hoca efendi ayrılıkçı? Hele bir yürü git be sapık adam

Yusuf 02

Maşallah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23