• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diktatörler Batı’nın piyonu

Yeniakit Publisher
2020-01-11 10:02:00 - 2020-01-11 10:03:06
Diktatörler Batı’nın piyonu

Mazlum coğrafyalardaki sömürülerini yerli işbirlikçileri vasıtasıyla sürdüren emperyalist ülkeler, kendi vatandaşına kan kusturan modern firavunları el üstünde tutuyor. İşte bunun son örnekleri: Mısır’da Sisi, Sudan’da El Burhan, Venezuela’da Guaido, Libya’da Hafter!..

Kendilerini demokrasi havarisi gibi lanse eden Batılı devletler, ‘öteki’ olarak kabul ettikleri ülkelerde diktatörlük rejimlerini tesis ediyor. Mısır, Libya, Venezuela, Sudan ve Brezilya’daki demokrasi düşmanları Avrupa’nın başkentlerinde resmi törenlerle karşılanıyor. Mısır’ın modern firavunu Sisi, Venezuela’nın siyasi irade düşmanı Juan Guaido, Sudan’daki darbeci Abdulfettah el Burhan ve Libya’daki terör kuvvetlerinin elebaşı Hafter, Batılı ülkeler nezdinde büyük itibar görüyor. Demokrasi katillerinin, Batılılar tarafından ‘takdis’ edilmesi, ‘demokrasi’ nutukları atanların samimiyetsizliğini de gözler önüne seriyor.

‘Takdis’ ediyorlar

Son iki yüzyıldır dünyayı kan ve gözyaşına mahkum eden Batı, günümüzde ise diktatörler üzerinden terör fırtınası estiriyor. Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek diktatörlüğünü meşru sınırlar içerisinde kalarak devrilmesine öncülük eden ve halkın yarısından fazlasının oyunu alarak seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, Batı’nın diktatör aşkının ilk kurbanı oldu. Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, haçlı dünyasından aldığı icazetle Mursi’yi devirdi. Daha sonra Washington’dan, Roma’ya, Paris’ten Berlin’e, birçok Batılı ülkenin başkentin de törenlerle karşılanan Sisi, tiranlık rejimini iyice tesis etmiş oldu. Mursi’yi mahkeme salonunda öldürtecek kadar şımaran Sisi’ye Batılı efendileri her zaman sahip çıktı.

Darbecilerin yanında

Sudan’da seçilmiş Ömer El Beşir’i darbeyle görevinden uzaklaştıran Abdulfettah el Burhan da, Batı’nın darbeci aşkının depreşmesine neden oldu. Sudan’daki askeri darbeye ve demokrasi katliamına kör kalan sözde insan hakları savunucusu ülkeler, eli kanlı bir diktatörün kurduğu hükümeti meşru olarak kabul etti. Venezuela lideri Maduro’yu devirmek için sokak eylemleri başlatan Guaido; Amerika, Kanada, Almanya, Fransa, Belçika ve daha birçok ülke tarafından maddi olarak destek görüyor. Brezilya’da da emperyalistlerin çıkarlarına ket vuran Dilma Rousseff, uydurma belgelerle görevinden azledilirken, yerine ırkçı Jair Bolsonaro getirildi. Bolsonaro’nun ilk işi Amerikan ve İsrail politikalarını destekleyeceğini açıklamak oldu.

Demokrasi ayaklar altında

BM’nin kabul ettiği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı silahlı ayaklanma başlatan darbeci general Hafter de Batı tarafından kollanan zalimlerden. Tescilli bir darbeci olan Hafter, Mısırlı diktatör kankası Sisi ile birlikte hareket ediyor. Fransa, Almanya, Yunanistan, İngiltere ve ABD, Hafter’e lojistik destek verirken son olarak İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de darbeci Hafter ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

Bir tek Erdoğan direndi

Batı dünyası savunduğunu iddia ettiği değerleri ayaklar altına alırken bütün bu ikiyüzlülüğe karşı duran tek lider Başkan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mısır ve Sudan’daki darbeye sert tepki gösteren Erdoğan, Venezuela ve Libya da ise meşru hükümetleri muhatap aldı.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kamber

Ya iran ve Türkiye.. bunlar yerli ve milli mi?

Kemal Kelle

Demokrasi kocaman bir yalan. Darbeyle getirdikleri maşa dikdatörleriyle İslamla örtülü ve açık savaşıyorlar.Allah cc a savaş açanlar hep helak oldu şimdiye kadar.Allah cc hepimize feraset ve imanı kamil nasip eylesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23