• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Dijital çağı yakalamak zorundayız'

Yeniakit Publisher
2018-05-28 22:08:00 -
'Dijital çağı yakalamak zorundayız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dijital çağı  yakalamak zorundayız. Daha çok çalışmak, daha çok üretmek, katma değeri yüksek  ürün üretmek zorundayız. Eğer çabalarımızı bu alana yoğunlaştırabilirsek Türkiye  çok farklı Türkiye olur, bölgesinin lideri olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi'nde düzenlediği  iftar programında sivil toplum kuruluşları, Esnaf Odalarının başkanları ve iş  dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, ramazanın bereket, sevgi ve barış ayı  olduğunu belirterek bütün gün ve aylarda bu duyguların egemen olmasını temenni  etti.

Dünyada sorunlu olmayan hiçbir ülke, aile ve kişinin olmadığına  dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye'de de hoşgörünün değil, kavga ve sert  söylemlerin egemen olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en azından bu  ramazan sürecinde bu atmosferden çıkması lazım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gelecek yüzyılda dünyada ve Türkiye'de neler  yaşanacağının planlanması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Biz 21. yüzyıldayız ve dijital çağı yakalamak zorundayız. Daha çok  çalışmak, daha çok üretmek, katma değeri yüksek ürün üretmek zorundayız. Eğer  çabalarımızı bu alana yoğunlaştırabilirsek Türkiye çok farklı Türkiye olur,  bölgesinin lideri olur. Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Balkanlar'da güçlü bir Türkiye  olur. Başkalarının ürettiği teknolojik ürünleri tüketirseniz ve siz üretmezseniz  sadece gelişmiş ülkelerin, katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin tüketicisi  konumuna gelirsiniz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) son verilerine göre,  bugün okuyan insanların yüzde 65'inin iş yaşamına katıldığında öğrendikleri  bilginin yüzde 65'inin yok olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Henüz bugün keşfedilmemiş alanlarda çalışmak zorunda kalacaklar. Bu  kadar hızlı bir değişim var dünyada. Acaba bizim siyasetçiler bunun ne kadar  farkında? Beni endişelendiren temel nokta bu. Bizim bürokrasimiz ne kadar bunun  farkında? Dünyadaki bu hızlı değişimin ne kadar farkında? Şunu rahatlıkla  söyleyebilirim. Bunun farkında olan, öncelikle farkında olan bu ülkenin iş  dünyasının insanları. Çünkü onlar dünyayı görüyorlar, üretiyorlar, mücadele  ediyorlar. Bir şeyleri yakalamız lazım. Bir şeyleri üretmemiz lazım. Daha çok  çalışmak, bilgiyi üretmek ve onu elle tutulur metaya dönüştürmek lazım."

Programa Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Yenimahalle  Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de  katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23