• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Didem Arslan Yılmaz'a tepki yağıyor! 'Bu olmamalıydı' denilerek isyan ettiler

Yeniakit Publisher
2021-09-28 17:39:00 -
Didem Arslan Yılmaz'a tepki yağıyor! 'Bu olmamalıydı' denilerek isyan ettiler

Gündüz kuşağında ekranlara gelen programlarda her geçen gün başka bir skandal izleyenlerin gözüne gözüne sokuluyor. Reyting uğruna meze yapılan bu konular vatandaşları çileden çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme programında işlenen bir olay avukat ve psikologları ayağa kaldırdı.

Show TV ekranlarında yayınlanan Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme programına başvurarak ailesi tarafından yıllarca istismar edildiğini anlatan 17 yaşındaki D.K., tüm Türkiye’nin kanını donduran açıklamalarda bulundu.  Peki 17 yaşındaki bir çocuğun, TV programına çıkartılması ve tüm bu yaşadıklarının anlatılmasının istenmesi ne kadar doğru? İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi başkanı Avukat Aşkın Topuzoğlu ile çocuk ve genç psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri konuyu Milliyet’e değerlendirdi.

Büyük bir hak ihlali

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi başkanı Avukat Aşkın Topuzoğlu: “Programda, bir küçüğün özel hayatı konuşuluyor. Orada onun, 17 yaşında oluşu, uğradığı travmalar varken bir çocuğun ekrana çıkartılması çocuk açısından bir hak ihlalidir. Bu çocuklara ikinci bir mağduriyette bu programlara çıkartıp yaşatılıyor. Çocukların korunması amacıyla taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerde özellikle, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde, çocuk satışı, çocuk fuhuşu ve çocuk pornografisinin önlenmesine dair çocuklar, uğradıkları istismar olaylarıyla ilgili, bir kereye mahsus olarak dinlenmelidir. O dinlenme sırasında savcı, avukat, sosyal destek verecek uzman bulunmalıdır. Binlerce kişinin karşında bu olayın anlatılması çocuk için ciddi bir travmadır ve hak ihlalidir.”

‘Akıl tutulmasıdır’

Çocuk ve genç psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri: “Çocuğun toplum önünde istismarı söz konusu. Sonuçta bu yaşanan şeyler çok zor ve özel. İnsanın kendisine bile anlatmaya çekindiği konular bunlar. 15 yıllık psikiyatristim bu tür konularda çocuklarla konuşurken çekinirim. Çünkü bir çocuğun hazır olamadan anlatması çok yoğun duygusal travmalara yol açabilir. Bu olayda ise tüm Türkiye kimliği açık bir şekilde anlatılması kabul edilebilir değil. Bildiğiniz çocuk istismardır. Çocuk anlatmak istese bile anlatılmasına izin verilmemeliydi ve o çocuk o programa çıkartılmamalıydı. Bu çocuğun ekrana çıkartılıp yaşadıklarının anlatılmasının istenmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

seyirci

ne bu yahu 2aydır faruk seher diye aynı şeyleri tekrarlıyorlar gına geldi yav

Kızgın adam

Vallahi bu Didem Aslan herkesin özeline çok meraklı biri..Bizler seyirci olarak bu kişilerin özellerini dinlemek zorundamıyız.. Cinayet konularına sözümüz yok selendideki cinayet gerçekten ilgi çekici.. diğer konuları izlemeye değmez.. eşimin dahi moralli bozuldu...Vallahi ????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23