• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deprem sonrası Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'a kentsel dönüşüm projesi

Yeniakit Publisher
2020-01-26 09:58:00 - 2020-01-26 10:45:04
Deprem sonrası Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'a kentsel dönüşüm projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki depremin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Bu alanda eğer riskli bina varsa, ağır hasarlı bina varsa da bu alanın hızlı bir şekilde aynı Kartal'da almış olduğumuz karar çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde depremin ardından bölgeye giden, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.

Kurum, "Hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde başlattık. 71 kişiyle de 21 ekip altyapı, hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Elazığ merkez ve Sivrice ilçemizde 19 yıkık, 107 ağır, 37 orta hasarlı, 171 az hasarlı bina tespiti yaptık. Tespitlerimiz devam ediyor. Malatya, Doğanyol, Pütürge ilçelerimizdeki tespitlerde 25 konut yıkık, 29 metruk bina, ağır hasarlı 418, orta hasarlı 4 bina bir de adliye binası, az hasarlı 199 bina tespitlerini yaptık. Tespitlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda Elazığ, Malatya'daki tespitlerimizi tamamlayacağız. Altyapıya ilişkin çok ciddi problemler yok. İçme suyu, yağmur suyu, doğalgaz hatları yerinde tespitleri yapılıyor, onarımlar hızlı şekilde yapılıyor. İnşallah yarından itibaren hem Elazığ merkez iki yıkık binamızın olduğu enkaz çalışmalarının olduğu Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerimizde yerinde hem yıkılan binalar hem de etraftaki binaların tespitini yarın sabah itibarıyla yapacağız. Bu alanda eğer riskli bina varsa, ağır hasarlı bina varsa da bu alanın hızlı bir şekilde aynı Kartal'da almış olduğumuz karar çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz. Sürsürü mahallesinde yıkılan, risk binalarının da içinde olduğu projeyi hazırlıyoruz. Malatya Doğanyol'da sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımızla birlikte yapmış olduğumuz ziyaretlerde genelde tek katlı binaların olduğu, evlerin yanında ahırların olduğu ve zarar gördüğü süreçte buradaki projemizi de tek katlı, hem vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek hem de yanında hayvancılıkla ilgili süreçlerini hızlı şekilde geliştireceğiz. 400 tane rezerv konutumuz var. Bu konutlarda yapacağımız tespit sonucunda vatandaşlarımız bu TOKİ konutlarında hak sahibi olabilme imkanı bulabilecek" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

Deprem olması mı lazım yıkılması mı lazım sağlam evlerin yapılması için istanbulda hasar lı evler devletten yardım bekliyor ne bekliyorsunuz hasar tespiti yaptırmaya korkuyoruz evleri boşaltın deniyor kim kiramızı verecek kimyapacak evlerimizi paramız yok olsa buralarda bir an durmayız yeni sahra yanlızca mağdurların bir kesmi lütfen istanbulla ilgilenin ya!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23