DEM’li belediyeden emekçiye skandal muamele! Hem kovdular hem de…
871 işçi ve 270 memur olmak üzere 1141 emekçinin işten atıldığı Diyarbakır'daki Dem Partili belediyelerde mağdur emekçileri rencide eden büyük bir skandala imza atıldı.
Kıyıma karşı oturma eylemi yapan emekçilerin kurduğu çadırın olduğu Büyükşehir Belediyesi önünde Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun'un katılımıyla davullu zurnalı halaylı 1 Mayıs kutlaması yapıldı.
Sk
andala tepki gösteren mağdur emekçiler, “Hem ekmeğimizden ettiler hem de rencide ediyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
PKK'nın siyasi uzantısı PKK'nın işçi ve emekçi düşmanlığı yeni bir boyut kazandı.
Haksız yere işten attıkları emekçileri rencide etmek için 1 Mayıs kutlaması yaparak halay çektiler. Çifte üzüntü yaşayan emekçiler rezalete sert tepki gösterdi.
Diyarbakır'daki Dem Partili belediyelerde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra 871 işçi ve 270 sözleşmeli memurun işine son verildi.
Dem zulmüne maruz kalan emekçiler Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası öncülüğünde 309 gündür Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapıyor.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü hüzünlü geçiren mağdur emekçilere büyük bir saygısızlık yapıldı.
Dem Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun'un davullu zurna eşliğinde halay çektiği kutlama programı ile aynı yerde eylem yapan mağdur emekçiler rencide edildi.
Dem Partili belediyelerde yetkili olan DİSK ve Tüm-Belsen Sendikalarının katıldığı kutlamaya mağdur emekçiler büyük tepki gösterdi.
Mağdur emekçiler, “Önce bizi haksız yere işten çıkarıp yerimize kendi yandaşlarını aldılar. Şimdi de gözümüzün içine baka baka kutlama yaparak rencide ettiler. Bunlar tam bir emekçi düşmanı. Bizim suçumuz terörist yakını olmamak” diyerek tepkilerini dile getirdiler.