• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu da PKK ile DAEŞ’i işaret etti

Yeniakit Publisher
2015-10-15 07:43:00 - 2015-10-14 23:13:00
Davutoğlu da PKK ile DAEŞ’i işaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Twitter hesapları ve IP adreslerinden ulaştığımız sonuçlara göre saldırılarda hem DAEŞ hem PKK’nın etkin rol oynama ihtimali yüksek” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Twitter hesapları ve IP adreslerinden ulaştığımız sonuçlara göre saldırılarda hem DAEŞ hem PKK’nın etkin rol oynama ihtimali yüksek” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, “Teröre karşı bütün ülkelerin, özellikle de ‘komşu’ denen ülkelerin iş birliği, en önemli önlem niteliği taşımaktadır” dedi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile birlikte Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Küresel Göç Forumu öncesinde yaptıkları ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada “Son dönemde özellikle Suriye ve Irak’ta ortaya çıkan kriz sonrasında, göç sadece yakın komşu ülkelerin değil Avrupa’nın ve insanlığın meselesi haline gelmiş buluyor. Bu noktada da Türkiye ile Bulgaristan yakın iş birliğini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerdir” ifadelerini kullandı.

Ankara’da 99 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili olarak Davutoğlu, “99 acı kaybımız var. 94’ü teslim edildi. 4’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak hasebiyle ailelerine haber edildi. Bir tanesi de Filistinli olduğu için, Filistin’den ailesinin gelip almasını bekliyoruz. Saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldı. Özellikle bir saldırganla ilgili detaylı araştırma devam ediyor. Ayrıca saldırıyla ilgili başka diğer bazı irtibatlar konusunda da soruşturma derinleştiriliyor” dedi. 

MEMNUN OLANLAR VAR

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek başına AK Parti’nin iktidar olmasından tedirgin olan, tek başına AK Parti’nin iktidar olması suretiyle Türkiye’de tekrar istikrar döneminin başlayacak olmasından ve Türkiye’nin herhangi bir kaotik süreç yaşamadan istikrarla kalkınmasını devam edecek olmasından kimler rahatsızsa bu saldırı (Ankara’daki terör saldırısı) onları memnun etmiştir. Yapmıştır demiyorum, yapan çevreleri çıkaracağız ama onları memnun etmiştir.”

 “Bu saldırının soruşturmasını derinleştirdikçe, özellikle twitter hesapları ve verilen bazı IP adreslerinden hareketle ulaştığımız sonuçlarla da görüyoruz ki bu saldırılarda hem DAEŞ hem PKK, etkin rol oynama ihtimalleri yüksek olan örgütler” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:  “bu isimlerden iki tanesi, şu anda gözaltına alınan, PKK’yla irtibatlı, geçmişte PKK’yla bazı iltisakları olmuş ve bazı eylemlere katılmış kişiler ve onların networküne bakıldığında da yine şimdi soruşturmanın gizliliği, selameti açısından detaya girmeyeceğim şekilde Türkiye’de sansasyonel bazı işlere imza atmış bazı isimlerle olan irtibatları var.”

ABD VE RUSYA’NIN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI KABUL EDİLEMEZ

Suriye ve Irak’taki terör ve kaosun Türkiye’ye herhangi bir şekilde yansıtılmasına, orada oluşan silah stokunun Türkiye’ye sokulmasına izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, bu konuda tutumlarının açık ve net olduğunu ifade ederek, “Bu tutum, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’na da iletilmiştir. Türkiye, bu anlamda, Türkiye’ye savaş açmış terör örgütleriyle iş birliği yapılmasını kabul edemez. Şimdi Amerikalılara da verdiğimiz mesaj çok açıktır. Amerikalılara ve bütün müttefiklere ve Rusya’ya, Türkiye sınırlarına yakın bir yerde, PYD’ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye’ye yönelik tehdit halini alırsa ve PYD de PKK gibi sızmalarla veya silah aktarımıyla Türkiye’ye zarar vermeye başlarsa hiç tereddüt etmeyiz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23