• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dava açılacak! CHP'li Engin Altay yine çuvalladı

Yeniakit Publisher
2020-04-04 16:48:00 - 2020-04-04 16:52:45
Dava açılacak! CHP'li Engin Altay yine çuvalladı

Diyanet İşler Başkanlığı, CHP'li Engin Altay'ın gündeme getirdiği umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verildiği iddiasını yalanladı. Diyanet açıklamasında konuyla ilgili hukuki sürecin başlatılacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verildiğine ilişkin iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"İddia tamamen gerçek dışıdır"

Açıklamada, "Sayın yöneticinin basın toplantısında dile getirdiği, 'Diyanet yetkilileri uçakta umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verdiler' iddiası tamamen gerçek dışıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığımızla yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde, Bakanlığımızın sağlık çalışanları aracılığıyla yürütmektedir. Dolayısıyla Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir" denildi.

Engin Altay'a dava açılacak

Açıklamada iddianın yargıya taşınacağı da kaydedilerek, "Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır. Başkanlığımız, umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili süreçleri en başından itibaren Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinesinde yürütmüştür" ifadelerine yer verildi.

CHP'li Engin Altay ne demişti?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti: "Sayın Bakan'ın iyi niyetini asla sorgulamam ama şunu sorgularım, Diyanet yetkilileri uçak Türkiye'ye inmeden vatandaşlara ateş düşürücü vererek kontrol noktasındaki olası riskleri gizlemişlerdir. "
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Malatya lı

Adam zaten virüs gibi

serdar

Diyanet,bu durum ortada iken bu insanların,Ümre yapmasına niye izin verdiniz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23