• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Hafter haddini aştı! Türkiye'yi açık açık tehdit etti

Yeniakit Publisher
2020-01-18 08:48:00 - 2020-01-18 10:18:08
Darbeci Hafter haddini aştı! Türkiye'yi açık açık tehdit etti

Libya’da darbeci general Hafter iyice haddini aştı sözde Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, m"Genel Komutanlığımız, Libya halkının egemenliği ve arzularından ödün vermeyecek. Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" açıklamasında bulundu.

Darbeci General Halife Hafter komutasındaki sözde Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin olası askeri müdahalesi ve Zuveytine'de bulunan petrol kuyusunun, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) gelir sağladığı gerekçesiyle kapatılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Sky News Arabia'nın aktardığına göre, düzenlediği basın toplantısında "Öfkeli kitleler petrol sahalarında üretimi durdurdu" diyen Mismari, "Genel Komutanlığımız, Libya halkının egemenliği ve arzularından ödün vermeyecek" dedi.

Türkiye tarafının UMH'ye destek için Libya'ya asker gönderme yönündeki kararına tepki gösteren Mismari, "Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" diye konuştu.

Sözcü, "Petrol limanlarını kapatan Libya halkıdır ve biz onları korumalıyız" diye ekledi.

Libya Ulusal Ordusu Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Türkiye ateşkesi ihlal ve suistimal etti, deniz ve hava yoluyla ülkeye daha fazla Suriyeli terörist ve silah gönderdi" ifadeleri kullanıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Slm

Sahibi hırla diyor, o da hırlıyor.

akif

Satılmış i...ler Mehmetçiği "süngü tak" emrine mecbur etmeyin.Gerçi sizin dedeleriniz müslüman oldukları için Türk Milleti tarafında tarih boyunca kefereye karşı korunmuşlardır bu nedenle mehmetciğin süngüsünü tanımazlar ama sahibiniz yunana sorarsanız öğrenirsiniz süngüyü...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23