• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Daha göndermeden tutuştular! BAE kanalı son dakika koduyla duyurdu: Türkiye asker gönderdi

Yeniakit Publisher
2019-12-16 21:56:00 -
Daha göndermeden tutuştular! BAE kanalı son dakika koduyla duyurdu: Türkiye asker gönderdi

Türkiye aleyhine yaptığı algı operasyonları ile tanınan Al Arabiya kanalı, son dakika koduyla geçtiği haberde Türkiye'nin Libya'ya asker gönderdiğini öne sürdü. BAE kanalının kasıtlı haberi sonrası, 'Asker göndermeden tutuştular' yorumları yapıldı.

Barış Pınarı Harekatı sırasında Türkiye aleyhine haberler yapan Al Arabiya kanalı, Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiğini ileri sürdü.

Kanalın kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) korumak üzere bu ülkeye özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiği iddia edildi.

Haberde, “Türkiye Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üyelerini korumak için Trablus’a özel kuvvet gönderdi” ifadeleri yer aldı.

Tutuştular

‘Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin istediği askeri araçları gönderdiğini’ ifade eden kaynaklar ayrıca, “Türkiye, durum değerlendirmesi için Trablus’a askeri danışmanlar gönderdi” iddiasında bulundu.

Yapılan kasıtlı haber ile Batı'ya mesaj gönderen BAE'li alçaklar şimdiden tutuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan Hafter'e tepki göstermişti

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıklamış, bunun yanı sıra Libya Ulusal Ordusu’nu yöneten Hafter’i meşru başkan veya başbakan olarak görmediğini ifade etmişti.

Erdoğan, “Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet ve talep gelecek olursa nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair ülkemiz bunun kararını verecektir. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sutcu imamin torunu

elbette müslüman Türk milletinin müslüman lideri darda kalan müslüman devlete yardim edecektir ve ediyorda 

Vatandaş

Bu bae lilerde müslüman kan i kalmamış
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23