• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Sosyal Konut Müjdesi! Türkiye'ye ilan edildi!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Sosyal Konut Müjdesi! Türkiye'ye ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahibi olmayı hayal eden düşük gelirli vatandaşlar için umut verici bir açıklama yaptı. Konut satışına başlıyor. Detaylar belli oldu.

Yılmaz, sosyal konut alanında büyük çaplı bir hazırlık sürecinde olduklarını belirtti. “Yeni dönemde, afetlere dayanıklı ve toplumsal değişimlere uygun konut projeleri geliştiriyoruz” diyen Yılmaz, bu adımın barınma krizine karşı kapsamlı bir çözüm olacağını ifade etti.

Yeni Yaklaşım: Eski Ölçekler Bırakılıyor

Yılmaz, sosyal konut projelerinin artık klasik modellerle değil, Türkiye’nin güncel demografik yapısına ve sosyolojik ihtiyaçlarına göre tasarlandığını söyledi.

Artık eski ölçeklerle değil; yeni nüfus yapımıza, afet risklerine ve toplumsal beklentilere uygun projelerle ilerliyoruz

diyerek, projelerin sadece konut üretmekle kalmayıp yaşam kalitesini de artırmayı hedeflediğini vurguladı. Bu sürecin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütüldüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu çalışmaları desteklediğini aktardı.

Konut ve Kirada Müdahale: Seferberlik Dönemi

Konut sıkıntısı ve artan kiralara karşı, hükümetin sosyal konut seferberliğine giriştiğini belirten Yılmaz, bu hamlenin barınma maliyetlerini dengelemeyi hedeflediğini söyledi. Gıdada üretimi artırmak için sulama yatırımlarına öncelik verdiklerini belirten Yılmaz, konut alanında da benzer şekilde planlı ve yapısal bir adım atıldığını dile getirdi.

Enflasyonda Gerileme: 10 Ayda 37,4 Puanlık Düşüş

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz, enflasyonun son 10 aylık dönemde düzenli olarak düştüğünü söyledi. “Fiyatlar artmıyor demiyoruz ama artış hızı yavaşladı. 10 ayda enflasyonda toplamda 37,4 puanlık bir düşüş yaşandı” dedi. Orta vadede hedefin tekrar tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak olduğunu belirten Yılmaz, mevcut ekonomi programlarına göre 2027’de bu hedefin gerçekleşmesinin planlandığını aktardı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Utanma

Utanma olur insanda. TOKİ'de ilk evim olayi ne oldu? Secim bitti. Bizim millet balik hafizalidır diye ustune yatıldi. Ayıp be, ayıp! (Editör abi sansūr yok di mi?)

Yinalbey

Biraz da gazzeyimi haber yapsanız acaba? akit gazetesi bu mudur?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23