• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın notu arttı! İşte MKYK toplantısında ele alınan anket

Yeniakit Publisher
2019-12-09 09:04:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın notu arttı! İşte MKYK toplantısında ele alınan anket

KONDA tarafından yapılan ve MKYK toplantısında ele alınan ankete göre, Kararsız ve oy kullanmayacağını söyleyen seçmenin partilere dağıtılması hâlinde AK Parti'nin yüzde 40 ve MHP'nin yüzde 12,9 olurken; vatandaşa sorulan “Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirme şekli açısından Recep Tayyip Erdoğan'a ne not verirdiniz?” sorusu sonucu ankette Erdoğan'ın karne notunda 1,5 puanlık artış yaşandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısında seçimlerden Türkiye’nin yürüttüğü harekâtlara, NATO üyeliğinden dış politikaya kadar pek çok başlığı içeren yeni bir anket masaya yatırıldı.

Cumhur İttifakı yüzde 52

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, MKYK toplantısında KONDA'nın yaptığı anket sonuçları da paylaşıldı. Ankete göre, AK Parti'nin oyu yüzde 26,8, MHP'nin oyu yüzde 8,7 iken; CHP'nin oyu yüzde 15,5, İYİ Parti'nin ise yüzde 9,1. HDP'nin oy oranı yüzde 6; kararsız olan ve “oy kullanmam” diyen seçmenin oranı ise yüzde 33 olarak belirtildi. Kararsız ve oy kullanmayacağını söyleyen seçmenin partilere dağıtılması hâlinde AK Parti'nin yüzde 40 ve MHP'nin yüzde 12,9 oy oranı ile Cumhur İttifakı'nın toplamda oy oranını yüzde 52,9'a yükselttiği kaydedildi.

Erdoğan'ın notu arttı

Ankette vatandaşa “Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirme şekli açısından Recep Tayyip Erdoğan'a ne not verirdiniz?” sorusu soruldu. Anket sonucunda Erdoğan'ın karne notunda 1,5 puanlık artış yaşandığı, bu artışın temel sebebinin Barış Pınarı Harekâtı ve sonrasında yaşanan siyasal ve diplomatik gelişmeler olabileceği belirtildi.

Yüzde 47 "Esed'le barışalım" diyor

Halkın yüzde 29'u Türkiye'nin dış politika yürütürken öncelikli olarak Müslüman ülkelerle, yüzde 20'si tek başına, yüzde 20'si de Türk Cumhuriyetleriyle hareket etmesini istiyor.

Vatandaşların yüzde 53'ü Barış Pınarı Harekâtı'nın kesinlikle doğru bulduğunu söylerken, Türkiye'nin NATO üyeliğinin devam etmesinden yana fikir belirtenlerin oranı yüzde 50'de kaldı. ‘Esed'le barışalım' diyenlerin oranı ise yüzde 47 oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakki

Reisimizin bu zor sıkıntılı zamanda yönetimi, oyunlari bozması ve diploması zaferleri takdire şayan. Allah gayretini artırsın. Nice zaferler nasib etsin. Allah milletimizin ülkemizin yar ve yardımcısı olsun.

Adnan

Demekki neymiş birbirine belden aşağı hitap etmek toplumda pozitif getirisi varmış.. bunun başka bir izahı var mi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23