• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Askeri harekat başlayacak

Yeniakit Publisher
2022-06-27 20:09:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Askeri harekat başlayacak

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı sınır ötesi operasyonun başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyine yönelik yapılması beklenen harekata ilişkin önemli mesajlar verdi.

"Harekatlara başlayacağız"

Suriye sınırında güvenlik koridoru oluşturulması için yapılan hazırlıklara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi, ekonomik ve askeri tüm kabiliyetlerimizi 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek, 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için kullanmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız. Günümüzde savaşlar sadece muharebe meydanlarında değil, aynı zamanda sanayiden teknolojiye her alanda veriliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Akdeniz ve Ege'de gereken tüm adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Efes 2022 Tatbikatı işte bu tablonun askeri boyutunu temsil eden bir örnek olarak başarıyla sonuçlandırılmıştır.

"Rabbim Mehmetçiğimizi korusun"

Rabbimden kahraman Mehmetçiğimizi, tüm güvenlik güçlerimizi daima korumasını ve esirgemesini niyaz ediyorum. Günümüzde savaşlar aynı zamanda sanayiden teknolojiye, finanstan sanat ve spora kadar her alanda veriliyor. 10 Haziran'da Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü Bilim ve Teknoloji binamızın açılış törenine iştirak ettik. Araştırma geliştirme faaliyetlerindeki kapasitemizi bir adım daha öteye taşıyacak derin teknoloji üssümüzün bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bal

Allah korusun evlatlarımızı. Keşke bende katılıp o şerefe nail olabilsem.

deniz HAN

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EZME ZAMANI GELMİŞTİR 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23