• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Uçum'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama

Yeniakit Publisher
2022-02-14 03:37:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Uçum'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. dönem adaylığıyla ilgili çıkan tartışmalar gündemde sıcaklığını korurken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Habertürk TV'de yayınlanan "Gerçek Fikri Ne" programında Eren Eğilmez'in sorularını yanıtladı.

"2023 seçimleri, 2. dönemi olacak"

Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili konuştu. Uçum, "Hukuken bir engel yok. Ben Anayasa taslak çalışması esnasında da bizzat çalışma grubunun içerisinde yer aldım. Buna göre 2 dönemi içeren 101. madde tümden yeniden yazıldı. Eski 101. madde yürürlükten kaldırıldı. 16 Nisan'da da halk oylamasıyla zaten devreye girdi. Dolayısıyla bir Cumhurbaşkanının iki dönemden fazla görev yapamaması kuralı 16 Nisan 2017'de devreye girmiş bir kuraldır. 16 Nisan 2017'den sonra Sayın Cumhurbaşkanı 1 dönem görev yaptı. Dolayısıyla 2023 seçimlerinde aday olursa bu ikinci dönemi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Siyasi bir tartışmadır"

Çıkan tartışmaların siyasi olduğunu söyleyen Uçum, "Bu tartışma 367 tartışması gibi hukukun birtakım siyasal hedefler için kullanılmasından başka bir şey değildir. Bu tartışma tamamen siyasi bir tartışmadır. Ayrıca eski cumhurbaşkanlığı pozisyonu parlamenter sistemin sisteme ait bir pozisyondur. Yeni pozisyon başkanlık sistemidir." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seçmen

Değerli dostlar eskişehir ilinde muhalefet yandaşı bazı yerel medya chp belediyeleri Ankara tarafından engelleniyor ayrıca daha birçok konuda çok sistematik algı yapıyorlar burada milli ve ulusal medya aktif olmalı sayın iktidar buraya hiç önem vermiyor bu değişmeli burada vatandaş akp den kimseyi göremiyor ve umutsuz kalıyor 2023 seçimleri ve belediyeler kazanılması elzemdir. Umarım akp den bir yetkili okurda önemi artırır. Sevgiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23