• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cuma günü Kızıl Çin'e karşı ayaktayız

Yeniakit Publisher
2019-12-12 09:45:00 - 2019-12-12 09:45:55
Cuma günü Kızıl Çin'e karşı ayaktayız

Çin yönetiminin açık hava cezaevine dönüştürdüğü, Müslümanlara ibadet etmeyi yasakladığı, camileri yıktığı Doğu Türkistan’daki zulme tüm dünya sessiz kalırken; Köklü Değişim Medya, vatandaşları 7 ilde düzenleyeceği toplantıya davet etti.

 Göksel Çağlav  Ankara 

Zalim Çin’in 1949 yılından bu yana hakimiyeti altında tuttuğu Doğu Türkistan’da, Müslümanlara yönelik insan hakları ihlalleri devam ederken tüm dünya sessiz kalmaya devam ediyor. Çin yönetimi, açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor, camileri yıkıyor. Müslümanların kızlarını Çinli erkeklerle zorla evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları, ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor. Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile ediyor. Kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor. İslam beldelerinin yöneticileri ise bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarları için susarak alenen destek veriyor. Sözde insan hakları savunucusu Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bu zulme karşı üç maymunu oynarken Köklü Değişim Medya, “Doğu Türkistan’a Kim Yardım Edecek! Zalim Çin’e Kim Dur Diyecek!” adı altında, Doğu Türkistanlı Müslümanlara sahip çıkmak, kardeşliğin yanında olduğunu göstermek için 13 Aralık Cuma günü Ankara, İstanbul, Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep’te, 15 Aralık Pazar günü de İzmir’de Doğu Türkistan için toplantıya davet etti.

Müslümanlara kim destek verecek?

Köklü Değişim Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Akit’e yaptığı açıklamada, Müslüman Türkiye halkını Doğu Türkistan’daki Müslüman kardeşlerimizin derdi ile dertlendirmek istediklerini belirterek, “Bu sebeple Türkiye’de aynı anda 7 şehirde basın açıklaması yapıyoruz. Ve Uygur kardeşlerimize kim yardım edecek, kim Çin zulmüne son verecek diyoruz. Daha dün Bosnalı Müslümanları Sırp kasaplarına teslim eden BM mi yardım edecek? Hayır! Sırp kasabının cinayetlerini öven Handke’ye ödül veren Batılılar mı yardım edecek? Hayır! Bu sebeple diyoruz ki Müslüman beldelerin yöneticileri özellikle Türkiye bu konuda harekete geçmeli ve bu zulme son vermelidir. Çin ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesme pahasına bunu yapmalıdır. Yoksa Doğu Türkistanlı Müslümanların kaderini Birleşmiş Milletlere teslim etmek, orada çözüm aramak, Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizi ateşin içinde yanmasını seyretmek demektir” dedi.

Basın açıklaması yer ve saati

13 Aralık Cuma

İstanbul - Çin Konsolosluğu önü Saat: 16:00
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ankara - Melike Hatun Camii (Cuma Namazı Sonrası)

Mersin - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

Adana - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

Gaziantep - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

Hatay - Sanayi Camii (Cuma Namazı Sonrası)

İzmir – Konak Meydanı 15 Aralık Pazar (Öğle Namazı Sonrası)

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Salim gül

Dogu türkistanlı müslümanların yanındayız.

ottoman

doğu türkistana silah ve yardım gönderelim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23