• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuk haczi hukuk adına kara bir leke

Yeniakit Publisher
2019-12-15 09:40:00 - 2019-12-15 10:51:05
Çocuk haczi hukuk adına kara bir leke

Akit'e konuşan Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği Başkanı Murat Köse, “İcra ve İflas Kanunu’nun 25’inci maddesinde geçen çocuk haczi halen bir kara leke olarak yerini korumaktadır. Ne kadar acıdır ki, bir baba öz evladını görmek için resmen kira ödüyor. Bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

 Resul Ekrem Şahan  Ankara 

Eşlerinden boşandıktan sonra çocuklarını icra yoluyla görmek zorunda kalan babalar, bu yanlıştan dönülmesi için yetkililere Akit aracılığıyla bir kez daha çağrıda bulundu. Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği Başkanı Murat Köse, “İcra ve İflas Kanunu’nun 25’inci maddesinde geçen çocuk haczi halen bir kara leke olarak yerini korumaktadır. Boşanma sonrası velayet otomatik olarak hemen anneye veriliyor. Ardından da çocuğu sürekli koz olarak kullanmalar başlıyor. Bir baba evladını görmek için en az 500 TL para ödemek zorunda. İcra dairelerinin aldığı ise en fazla 40 TL’dir. Bir baba öz evladını görmek için resmen kira ödüyor” dedi.

Haczin çocuklar üzerinde travmalara sebep olduğunu belirten Köse, “Bu zulmün çözümü ortak velayettir. Çocuk haczi zulmü insan haklarına ve çocuk haklarına aykırı bir yasadır” diye konuştu.

Çocuk haczi yasası yerinde sayıyor!

Yetkililere seslenen Köse, “TEOG sınavı, cam filmi, poşet, bedelli askerlik gibi çıkan nice yasalar var. Ama çocuk haczi yerinde sayıyor. Adalet Bakanlığı ve Aile Bakanlığı’nın ivedi şekilde çocuk haczine ilişkin çalışma yapıp bir an önce oyalayıcı tutumdan  vazgeçmelidir. Bir evladın üzerinden babanın gölgesini çektiğiniz zaman geleceği karanlık olmaktadır” dedi.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

NAFAKAYA VE ÇOCUK HACZİNE SON!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23